Annons

Annons

Annons

Hotellsatsning på gång i Junsele

Insändare
Orättvis granskning i tidningen av de olika hotellprojekten

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bygget av Hernö Gin Hotell i Härnösand pågår, insändarskribenten är kritisk till att Tidningen Ångermanland rapporterat på olika sätt om det hotellbygget och planerna på ett nytt hotell i Junsele.

Bild: Gunnar Stattin

Annons

Det är inte ett nytt problem att Tidningen Ångermanland väljer att endast låta vissa röster komma till tals. Det är lätt att känna igen TÅ:s sätt att välja sida.

Att läsa Jonas Bergströms engagemang i hotellfrågan i Junsele är på ett sätt komiskt. TÅ:s plötsliga intresse för att granska hotellprojekt klingar falskt. TÅ har konsekvent och okritiskt varit megafon för drivande politiker och tjänstemän i Härnösands kommun när det gäller hotellbygget i Härnösand. Att mycket skett bakom lyckta dörrar har inte bekymrat TÅ. Massor av fakta har lagts fram av granskande privatpersoner om de fulspel som bedrivits. Miljonerna har rullat ur kommunkassan år efter år. Ingen granskning, ingen riskanalys, ingenting som kunde störa den invigda inre kretsen av politiker och tjänstemän har gjorts.

Annons

Inte en enda artikel har skrivits av TÅ om den idogt arbetande ideella föreningen Utveckla Härnösand, där en lång rad arkitekter, byggnadsfolk, entreprenörer, olika professionella samhällsbyggare och många andra engagerade ingår som varit kritiska till projektet. Inte en enda artikel, där företrädare för föreningen fått presentera sina åsikter, har skrivits, sedan föreningen bildades för nio år sedan. Partiskheten har varit övertydlig. Föreningen har presenterat scoop efter scoop om fulspel för TÅ men mötts av total tystnad. Granskningar av oklarheter och svaga punkter som berör skattebetalarna har ignorerats. Fortfarande är en stor del av Härnösands medborgare okunniga om alla tiotals miljoner som är avtalade att fortsätta föras över till Hernö Gin Hotell AB ur kommunkassan de kommande 20 åren. TÅ har inte sovit. TÅ har mörkat. TÅ är partisk och fortsätter sova.

Annons

Hotellet i Junsele är tänkt att ligga på Hamptjärnsberget i anslutning till djurparken.

Bild: Agnes von Unge

Att nu bevittna Jonas Bergströms nedklubbande av inte bara hotellsatsningen i Junsele, utan ett notoriskt nedgörande av den mest kompetenta kommunledaren som Ångermanland haft på länge, Johan Andersson, är helt bedrövligt och inte trovärdigt. Jonas Bergström har tagit på sig rollen att överlag klanka ned på Sollefteå så mycket det går.

Sällan lyckas Jonas Bergström beskriva någon av våra kommuner på ett rättvisande sätt men med hög svansföring förklarar han för oss läsare ”Därför… och Därför”. Att han gång på gång träffar fel när det kommer till att förklara politiken i de ångermanländska kommunerna tycks han inte förstå. Inte ens i den kommun där han är stationerad, Härnösand, genomskådar han det bedrövliga spelet. Noll koll. Ingen distans.

Annons

Det har en längre tid varit uppenbart att Jonas Bergström med alla medel försöker hjälpa socialdemokraterna tillbaka till makten i Sollefteå igen. Men, Jonas Bergström, Sollefteåborna är smartare än du tror! Lägg ner ditt projekt! Det enda resultat du kommer att nå är att ännu fler slutar prenumerera på TÅ.

Olydia

■ SVAR DIREKT:

Tack för din insändare och dina synpunkter. Varken jag eller Jonas Bergström jobbade på tidningen när hotellbygget i Härnösands vara eller icke vara debatterades, så huruvida vår rapportering då höll måttet är jag fel person att recensera. En snabb sökning i arkivet ger ändå vid handen att vi skrivit om den ideella föreningen du nämner. Jag hittar artiklar från såväl 2014 som 2016 och flera insändare.

Annons

Vi har varken sovit eller mörkat, jag gissar att de pengar du hänvisar till är i det avtal som finns med hotellentreprenören om drift av simhallen. Det avtalet har vi också skrivit om.

Vilka frågor som lyfts på ledarplats väljer de politiska redaktörerna, men ska jag tycka något så känns det mer rimligt att Jonas Bergström driver opinion i frågan om ett hotell som ännu inte har byggts, istället för att ha synpunkter på ett redan halvfärdigt hotellbygge. Och att Jonas är socialdemokrat – och önskar sådana valvinster – hoppas jag att det inte råder några tvivel om, det är nämligen en förutsättning för att få jobb som politisk redaktör på den röda ledarsidan.

Oskar Nord, chefredaktör Tidningen Ångermanland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan