Annons

Annons

Annons

Slaget om parkeringar

Insändare
Lös parkeringarna innan vi godkänner nya Skeppsbron

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Moderaternas Christian Wasell ger partiets syn på frågan om parkeringar på Skeppsbron.

Bild: Agnes Kågström

Annons

Moderaterna i Härnösand vill att näringslivet i centrum skall främjas, därför ser vi förslaget till planprogram för Skeppsbron som en möjlighet till mer besök i centrum, men tyvärr även som ett hinder för detta.

Den parkeringslösning som presenterats tror vi nämligen kommer att hämma handlarnas möjligheter att bidra till ett levande centrum. Därför fick vi med oppositionen i Samhällsnämnden på ett förslag där vi avvaktar med att anta planprogrammet tills vi sett vad parkeringsutredningen som skall göras kommer fram till. Tyvärr förlorade vi dock omröstningen med 6-5.

Annons

Annons

Vi tror som sagt att lösningen som föreslås i planprogrammet blir förödande för centrum, och vi tror och hoppas på att parkeringsutredningen kommer att peka på detsamma, och att planprogrammet sedan kan anpassas till den innan beslut tas. Majoriteten hävdar att man i efterhand kan ändra i planprogrammet. Men vi törs inte lita på att det verkligen blir så. Därav att vi vill att man avvaktar med att ta programmet.

För övrigt har vi fått höra att den föreslagna utformningen av den nya bron till Härnön inte möjliggör för att i framtiden utöka antalet filer till fyra över den om det blir nödvändigt. Om det blir så funderar vi på om man inte tror på en positiv befolkningsutveckling i Härnösand längre?

Christian Wasell (M), ordförande Härnösandsmoderaterna och andre vice ordförande i Samhällsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan