Annons

Annons

Annons

Personalflykten från ambulansen i Sollefteå

Insändare
Jag skulle aldrig tvinga mina anställda att jobba dygnspass

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten är kritisk mot att ambulanspersonalen vill jobba 24 timmar i sträck och anser inte att det är förståeligt att personalen vill fortsätta med det.

Bild: Jonny Dahlgren

Annons

Ambulanspersonal i framförallt Sollefteå går ut i media samt sociala medier och klagar för att de inte längre tillåts arbeta 24 timmar i sträck. Jag som arbetsgivare varken tillåter eller kräver att mina anställda arbetar dygnsvis!

Att arbeta ett dygn i sträck tillhör i bästa fall början på 2000-talet. Idag, 2023, finns ingen normalt arbetande människa som skall räkna med att arbetsgivaren kräver dylikt, för på sikt är det inte hälsosamt. Tror inte eller det finns någon vettig människa som vill bli servad och bemött av personal som arbetat typ 23 timmar, och framförallt inte i en nödsituation!

Annons

Annons

I media står ambulanspersonal, varav vissa till och med bor lokalt i Sollefeå med omnejd, och anser sig måsta säga upp sig på grund av att de framledes inte kommer få arbeta dessa långa "omänskliga" arbetspass?!

Förstår inte ambulanspersonalen att ingen vill eller kräver att ni skall arbeta 24 timmar i sträck? Oavsett hur många lediga dagar ni får som kompensation!

Självklart blir det mer kostsamt för arbetsgivaren med mer personal, men det är ett faktum som vi alla måste ta i ett samhälle med humana arbetstider, och som på sikt gagnar hälsan livet ut. Inget nytt under solen, men kanske för arbetsgivaren Region Västernorrland!?

Dygnsvila på 11 timmar är en arbetstidslag som alla skall hålla sig till, en förutsättning som alla företagare och arbetsgivare skall följa i hela Europa, det är inget man skall söka dispens för av bekvämlighetsskäl eller ekonomiska grunder. Och för arbetstagaren främjar det ju hälsan långsiktigt.

Det finns ju även en framtidsönskan om 6-timmars arbetsdagar, vilket många kommer uppskatta förutom vi som är arbetsgivare, men snart är vi nog där! Så att sträva efter 24-timmars arbetspass är helt galet!

Så nej, ambulanspersonalen i Sollefteå, ingen förstår ert missnöje med att ni måste sluta arbeta dygnspass!

En journalist med lite undersökande förmåga och kurage kan nog bidra med information till oss skattebetalare som undrar varför detta anses så individuellt viktigt, när resten av oss arbetande åker till arbetet cirka 20 ggr i månaden!

Kritisk Skattebetalare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan