Annons

Annons

Annons

Härnösand

Läsartext
Äldre i fokus vid sensommarfest i Säbrå

Detta är en läsartext.

100 inbjudna medlemmar i Säbrå församling deltog i sensommarfesten. Fler fanns det inte plats för i Församlingsgården. Foto: Uno Gradin

Annons

De äldre i Säbrå församling befann i focus vid söndagens sensommarfest. Drygt etthundra 65- plussare deltog i firandet både i kyrkan och vid den efterföljande lunchen i församlingsgården.

Komminister Ulf Andersson svarade för den kyrkliga delen av programmet och hoppade även in ibland och serverade kaffe. Foto: Uno Gradin

- Sensommarfesten är en fin och uppskattad tradition i församlingen, berättar komminister Ulf Andersson. Vi måste tyvärr maximera antalet deltagare till 100 eftersom det inte finns plats för fler i församlingsgården.

Annons

Annons

Programmet inleddes med mässa och nattvardsgång i kyrkan. Ett ovanligt och uppskattat inslag var att församlingens organist Heri Eysterlid både sjöng från läktaren och även spelade orgel.

Den mångsidige och uppskattade musikern och estradören Klas Norberg från Nora medverkade. Han både sjöng och spelade på gitarr och flygel i kyrkan. Norberg fortsatte därefter underhållningen i församlingsgården. Applåderna blev både många och långa. Bland annat framförde Klas på sitt oefterhärmliga sätt ” Pärleporten” i Nicke Sjödins roliga tappning.

Klas Norberg visade prov på sin fantastiska förmåga som sångare och estradör. Foto: Uno Gradin

Att sensommarfesten blev en succé beror till stor del på ett antal kyrkvärdar och andra medverkande funktionärer. Den kyrkliga delen av programmet leddes av komminister Ulf Andersson. Särskilt värda att nämnas är Ingrid Flodin, Anne- Marie Thornell, Åsa Svanholm, Laila Hedberg och Yvonne Östman.

Uno Gradin

Näraskribent

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan