Annons

Annons

Annons

Insändare
Lista över varningar i kommuner saknar allmänintresse

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

I en artikel "listar" Tidningen Ångermanland alla kommunanställda som varit föremål för arbetsrättsliga ingripanden i nutid.

I listan anges, kommun för kommun, kön och ungefärlig ålder på den som felat, med en kort beskrivning av vad den anställde gjort. Av allt att döma är detta personer utan någon chefsanställning och något allmänintresse i att kunna gissa sig till/ana vem det är som somnat på jobbet, upprätt påverkad, eller åkt på semester utan tillstånd finns inte.

Annons

Annons

Det journalistiskt intressanta är ju beteendena och hur frekvent misskötsamhet är i de olika kommunerna. Inte de inriktande uppgifterna på individen bakom handlingarna.

Om något borde tragedin med Mats Löfvings död föranleda varsamhet med människan i den journalistiska rapporteringen.

En medborgare

■ SVAR DIREKT:

Tack för din åsikt. Precis som du skriver är det som väcker allmänintresse frågan om frekvensen och hur man jobbar med frågan, och i det här fallet att Kramfors kommun sticker ut så extremt. Jag tror dock att det är viktigt även ha med en utbruten lista visa för läsaren exempel på vilken typ av förseelser – det handlat om utan att "hänga ut" de berörda vilket vi inte gör.

Liknelsen till Mats Löfvings död tycker jag känns långsökt i det här fallet men jag håller med skribenten om att den händelsen ger anledning till reflektion.

Oskar Nord, chefredaktör Tidningen Ångermanland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan