Annons

Annons

Annons

Skeppet rivs

Insändare
Replik: På sikt hoppas vi på fler restauranger längs Skeppsbron

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

■ Replik på insändaren "Planera om och bevara Skeppet i Härnösand".

"Vi arbetar just nu med ett så kallat planprogram för Skeppsbron, en långsiktig framtidsplan för hela stråket från gångbron vid Mellanholmen till Sälsten", skriver Thomas Jenssen på Härnösands samhällsförvaltning i en replik.

Bild: Gunnar Stattin

Annons

Annons

Ja, det är tråkigt att Restaurang Skeppet behöver rivas. Tyvärr är det nödvändigt. Nybron uppnår sin tekniska livslängd inom några år och måste bytas ut och då behövs området där Skeppet ligger.

Dels kommer entreprenören att bygga en arbetsbrygga på norra sidan av bron och dels ska det bli en gång- och cykeltunnel under den nya bron för att skapa en mer trafiksäker korsning på Härnösidan och knyta ihop cykelnätet.

Men det är klart att vi ska ha möjlighet för restauranger och/eller caféer längs kajen. Vi arbetar just nu med ett så kallat planprogram för Skeppsbron, en långsiktig framtidsplan för hela stråket från gångbron vid Mellanholmen till Sälsten.

Här finns en enorm potential att skapa ett stråk med mötesplatser och folkliv, och då är restauranger/caféer ett självklart inslag. På sikt har vi förhoppningsvis flera ”Skeppet” och många andra attraktioner längs Skeppsbron.

Thomas Jenssen, chef för samhällsförvaltningen på Härnösands kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan