Annons

Annons

Annons

Skeppet rivs

Insändare
Planera om och bevara Skeppet i Härnösand

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Som gäst på Skeppet har man centrum alldeles inpå och man ser lite liv och rörelse runtomkring", menar insändarskribenten.

Bild: Birgitta Strandh

Annons

Som Härnösandsbo blir man sällan förvånad längre över hur makthavarna tänker. Som till exempel när vi fick vårt kära flöte i Nattviken som gjorde stan känd som ”Staden bakom flötet, eller när storplånkan öppnades när ett cykelställ på torget skulle uppföras. För dessa projekt lyfte man som Härnösandsbo på ögonbrynet och skakade på huvudet men nu när det beslutats om att Skeppet ska rivas så blir man ju alldeles fundersam på om ingenting är heligt längre?

Annons

Annons

Skeppet är nästan som en landmärke i Härnösand, alla turister uppskattar den mysiga uteserveringen och så gör även vi ortsbor. Det är en restaurang med ett exceptionellt bra läge med en vacker utsikt och härlig kvällssol. Som gäst på Skeppet har man centrum alldeles inpå och man ser lite liv och rörelse runtomkring när man sitter och förtär något gott på deras uteservering. Dessutom är det en restaurang som funnits i Härnösand så länge att den näst intill borde få bli K-märkt, eller åtminstone bli ärad med en säkrad plats i framtida stadsförändringar.

Att vi ska ha bra och trygga gång- och cykelvägar är viktigt, men man kan inte bara plöja ner allt som står i vägen för det. Och sen att ägarna till Skeppet blivit erbjudna att flytta till skuggsidan där alla konkar, det vill säga Hamnkrogens gamla lokaler, känns som ett hån mot de två ägarna som verkar brinna för att få ett levande Härnösand genom sitt engagemang inom restaurangbranschen.

Nej, planera om och bevara Skeppet säger då jag!

KG

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan