Annons

Annons

Annons

Kramfors

Insändare
Resecentrum i Kramfors en källa till oro – dags att öka säkerheten

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten vill ha större trygghet på resecentrum i Kramfors och vill skapa det genom att ge missbrukare mer hjälp och stöd.

Bild: Arkivbild

Annons

Som ungdom i Kramfors har jag under en tid nu upplevt att resecentrum i vår stad har blivit ett tillhåll för missbrukare. Jag har inte sett någon öppen handel med droger, men det kan nog förekomma i det fördolda. Även om jag inte upplever situationen som hotfull, känner jag mig ändå lite läskigt till mods när jag besöker resecentrum.

Jag tror att det viktigaste för att lösa detta problem är att skapa ett mer välkomnande och tryggt resecentrum. Detta kan ske genom att öka bemanningen och säkerheten, samt genom att erbjuda missbrukarna hjälp och stöd. Detta kan innebära att man samarbetar med lokala organisationer och myndigheter för att erbjuda missbrukarna professionell hjälp och stöd.

Annons

Annons

Dessutom tror jag att det är viktigt att skapa en öppen och transparent dialog med ungdomar och andra besökare av resecentrum om detta problem. Detta kan ske genom att erbjuda information och utbildning om missbruk och dess konsekvenser, samt genom att skapa en kultur där det är accepterat att prata om detta problem och att söka hjälp.

Sammantaget tror jag att det är viktigt att ta itu med detta problem på ett heltäckande och långsiktigt sätt, genom att erbjuda missbrukarna hjälp och stöd, öka bemanningen och säkerheten på resecentrum och skapa en öppen och transparent dialog med ungdomar och andra besökare. Bara genom att göra detta kan vi skapa ett tryggt och välkomnande resecentrum för alla.

Uppmärksam ungdom

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan