Annons

Annons

Annons

Härnösand

Insändare
Centerpartiet vill behålla Solbacken i Härnösand

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Centerpartiet menar att socialnämnden i Härnösand har för snäv budget och tycker att beslutet att lägga ner det särskilda boendet Solbacken är fel väg att gå.

Bild: Leif Johansson

Annons

Den senaste veckan har vi kunnat läsa om Socialdemokraternas, Miljöpartiets, Vänsterpartiets och Kristdemokraternas beslut att i förtid avveckla det särskilda boendet Solbacken med 19 boendeplatser. Detta trots att vi kommer ur en lång period av långa köer och därmed en hårt belastad hemtjänst som inte når budget. Att Socialnämnden och i förlängningen hemtjänsten i Härnösand har en alltför stram budget, beslutad av majoriteten (S+MP+V+KD), fastslogs av en enig Socialnämnd i november i fjol, nämnden konstaterade då att för att nå lagstadgade krav behövs en ökad tilldelning redan i år.

Annons

Annons

Väntelistan till boendeplatser har bara precis börjat återhämta sig efter nedläggningen av boendet Ugglan, om det här är något som kommer vara hållbart över tid är högst oklart. Att S, MP, V och KD väljer att forcera igenom beslutet utan att det föregåtts av en konsekvensanalys är anmärkningsvärt.

Att i det här läget välja att fortsätta strama åt och spara oss ur krisen menar vi är fel väg att gå. Besparingar inom äldreomsorgen har återkommit likt ett mantra under majoritetens tid vid makten. Inte bara skapar det befogad oro för anhöriga och boende, det sliter oproportionerligt mycket på de anställda som hamnat i kläm till följd av både majoritetens politik och pandemin.

Mot bakgrund av detta valde Centerpartiet att reservera sig mot beslutet att avveckla Solbacken och kommer fortsätta att efterfråga och arbeta för en budget som står i paritet till ambitiösa kvalitetskrav för en äldreomsorg att vara stolt över i Härnösand.

Johan Wester (C), ledamot kommunfullmäktige Härnösand

Maria Norberg (C), ledamot socialnämnden Härnösand

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan