Annons

Annons

Annons

Insändare
Docka borde inte fördömts – istället borde yttrandefriheten hyllats

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tycker att den upphängda dockan i Stockholm föreställande Turkiets president Erdogan (till höger) inte borde ha fördömts så hårt av Sveriges statsminister Kristersson (till vänster).

Bild: TT

Annons

Den upphängda dockan föreställandes Turkiets härskare och despot Erdogan fördöms i stor upprördhet av Ulf Kristersson och Tobias Billström. Inte ett ord om att vi lever i en demokrati där yttrandefrihet i ord och handling råder.

Samtidigt står Kristersson i riksdagen och talar varmt om Sverige som ett land av demokratiskt föredöme. Statsminister Kristersson borde i fallet med dockan i stället för uppvisning i upprördhet i första hand betonat att i Sverige, som är en demokrati, har svenska folket rätt att yttra sig i ord och handling – så gör en statsman som värnar demokratin.

Annons

Annons

Nyligen hörde jag om tidningen Flamman att de om utlyser en satirtävling i bild eller text gällandes Turkiets härskare och despot, ett mycket lovvärt initiativ av Flamman som visar att i Sverige står vi upp för yttrandefrihetens bevarande. Vad säger Tidningen Ångermanland? Vågar ni ta upp den kastade handsken och utlysa liknande tävling, en tävling som syftar till att bevara och stärka yttrandefriheten. Om svar anhålles.

sudden

■ SVAR DIREKT

Tack för din insändare! Vi har i nuläget inga planer på att utlysa någon liknande tävling. Däremot står vi såklart alltid upp för tryck- och yttrandefriheten – en rättighet vi själva använder oss av varje dag och som även du nu använt dig av genom att få din insändare publicerad.

Oskar Nord, chefredaktör & ansvarig utgivare Tidningen Ångermanland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan