Annons

Annons

Annons

Polisman i blåsväder

Insändare
Åtalad Härnösandspolis är olämplig – avsked är det enda alternativet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det räcker inte att polischeferna säger att beteendet är oacceptabelt. De måste visa det både inåt och utåt", skriver insändarskribenten.

Bild: Hanna Persson

Annons

Vi tycker och har länge tyckt att den polisman som omtalats i medierna de senaste dagarna, veckorna, åren är direkt olämplig som polis och borde skiljts från sin tjänst för många år sedan!

Han skadar tilltron till hela poliskåren och redan för 14 år sedan hölls arbetsrättsliga och korrigerande samtal med polismannen i Härnösand på grund av hans olämpliga kontakter med kvinnor i tjänsten. Mannen har dock fortsatt och genom åren blivit utredd vid flera tillfällen, fått löneavdrag, blivit omplacerad men fått chans på chans att bättra sig utan resultat.

Annons

Annons

Polisens ansvarsnämnd har gång på gång visat på total flathet när det gäller disciplinåtgärder.

Förra veckan trädde en av flickorna modigt fram i SVT Västernorrland och berättade om sina obehagliga erfarenheter av mannen. Och hur hon och många andra flickor/kvinnor berättat om sina upplevelser.

Ändå är polismannen ännu inte avskedad.

Varje kvinna som utsätts för brott måste känna att poliser är där för att skapa trygghet och bekämpa brott. Me too-upproret synliggjorde att många kvinnor saknar förtroendet för rättsväsendet när det gäller sexualbrott och mäns våld mot kvinnor.

Här har vi ett fall där en polisman gång på gång utnyttjat sin uniform och sin polisbricka i helt andra syften än att skapa trygghet.

Obehagligt, klart olämpligt och djupt oroande på så många vis.

Det räcker inte att polischeferna säger att beteendet är oacceptabelt. De måste visa det både inåt och utåt. Agera Region Nord! Polisen i Västernorrland ska bidra till trygghet – inte tvärtom!

Tilltro till polisen är superviktig! Vi är många i Härnösand som på grund av hur detta fått fortgå tappat tilltro till polismyndigheten de senaste åren. Gör om och gör rätt! Avsked är det enda alternativet.

Kvinnostrejk Härnösand

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan