Annons

Annons

Annons

Tidningen Ångermanland granskar socialtjänsten i Kramfors

Insändare
Kramfors kommun behöver fler chefer som Mikael Gidlöf

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kramfors kommun behöver fler Mikael Gidlöf. I den granskning som Tidningen Ångermanland gjort avseende arbetsmiljön på socialtjänsten i Kramfors är det uppenbart att förvaltningschef Mikael Gidlöf tagit problemen på allvar.

Mikael Gidlöf, chef på välfärdsförvaltningen på Kramfors kommun, får beröm av insändarskribenten.

Bild: Anton Kårén

Annons

Annons

I en artikel i Tidningen Ångermanland (221210) berättar Gidlöf att han med hjälp av HR-avdelningen gjort en undersökning baserat på de som valt att sluta på socialtjänsten och att det bland annat framkommit kritik mot verksamhetschef och chefer på enhetsnivå.

Det är här Gidlöf sticker ut. Istället för att blunda för kritiken och hålla cheferna bakom ryggen agerar Gidlöf. Han vågar sticka ut hakan och påtala att chefer kan besitta en enorm kompetens men ändå vara på fel position. Ett annars vanligt fenomenen när chefer kritiseras är att de flyttas upp ett pinnhål. Gidlöf gör istället tvärtom. Genom att rekrytera en ny verksamhetschef utifrån visar Gidlöf att hans fokus inte är att vara populär hos chefskollegor utan att arbeta för en dräglig arbetsmiljö hos personalen på golvet vilket i sin tur kommer att gynna medborgarna, vilket är kommunens huvudsakliga uppdrag

Hoppfull Kramforsbo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan