Annons

Annons

Annons

Härnösand

Läsartext
Tango Nuestro dansade ut året och spår ett lyckat 2023

När man ger sig in i tangons värld öppnas dörrarna till en stor gemenskap som sträcker sig över hela världen. Tango är en gränslös dans som ger både närhet och gemensamma utmaningar för alla utövare. I Härnösand välkomnar den ideella föreningen Tango Nuestro alla som vill prova på.

Detta är en läsartext.

Trettondagmilongan är det första som händer på dansgolvet när Tango Nuestro inleder årets verksamhet. Det skedde även 2022 som blev ett starkt år för dansen och ett år då tidigare medlemmar återvände och nya hittade till aquí, lokalen som gjort sig känd över hela landet och utomlands för sin charm.

– Här finns en fantasifull dekor, balkonger, varma färger och ett jättefint dansgolv, säger ordförande Bo Wikman

Föreningen ordnar dansträning, praktika, två gånger i veckan, torsdagar och söndagar. Under våren 2022 hölls också fortsättningskurser vid tio tillfällen, liksom en kick off-dag med repetitioner av tidigare övningar.

– Det är öppet för den som vill att besöka oss. Man kan själv titta i kalendariet på tangonuestro.se och se när vi har praktika, träning. Besök oss gärna då!

Annons

Den stora händelsen 2022 var vårens festival, Festivalito aquí, med Mazen Kiwan och Yamila Ivonne, två internationellt erkända tangolärare som brinner för dans och som ger allt för att sprida dansglädje. Deras uppvisning på festivallördagens kväll var minnesvärd och finns dokumenterad på Youtube. Den som vill se uppvisningen hittar länkarna på föreningens hemsida.

Annons

Festivalen innehöll workshops, privatlektioner och massor av dans, något som kommer att upprepas i slutet av mars 2023, då paret Bryndís Halldórsdóttir och Hany Hadaya gästar Härnösand. Att ta in internationellt erkända lärare och DJ:s till festivalen är inget nytt för Tango Nuestro som lockar besökare från hela Sverige och delar av Europa till Härnösand.

2022 fortsatte sedan med träningar tisdagar och torsdagar fram till sommaren, då det ordnades en sommarutflykt med grill, sång, lekar och naturligtvis mycket dans vid Rö Folkets hus.

Hösten startade med workshops ledda av amerikanska lärarparet Felipe Martinez och Ayano Yoneda som pedagogiskt ledde deltagarna genom workshops och lektioner.

Sedan startade föreningen välbesökta nybörjarkurser, liksom de vanliga träningstillfällena torsdagar och söndagar. Socialdans, milongas, genomfördes sista lördagen i månaden. Det blev också tillfälle till maskerad och blandad dans innan året avslutades med dans och bildvisning på tangons dag samt en annandagsmilonga.

Bo Wikman
Näraskribent

Mazen Kiwan och Yamila Ivonne är två internationellt erkända tangolärare. De gästade Härnösand under vårens tangofestival.

På annandagen dansades julen ut på aquí i Härnösand.

Festivalito aquí i Härnösand lockar dansare från hela Sverige.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan