Annons

Annons

Annons

Kramfors

Insändare
Replik: Att tystna är inte ett alternativ om Kramfors ledning och styrning

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

■ Replik på insändaren "Är rötan ur kommunhuset utvädrad eller har någon låst fönstren inifrån?".

"Vi är redan väldigt många som känner att gränsen är nådd", skriver Peyman Vahedi (S), ledamot i Kramfors kommunfullmäktige.

Bild: Shanelle Nordgren

Annons

Jag vill tacka ”Eye opener” för engagemanget i flera av de frågor som även jag funnit viktiga för Kramfors.

För den del som berör mig i inlägget vill jag lugna debattören att tystnad inte är ett alternativ. Det är mer sannolikt att jag blir föremål för disciplinära åtgärder i syfte att tysta, än bli ”köpt” som debattören kallar det.

Annons

För det andra hoppas jag debattören noterat granskningarna av Välfärdsförvaltningen på senare tid. Jag meddelade tidigt mitt intresse att engagera mig i förvaltningens arbete då jag noterat något djupt ickefungerande kring hanteringen av missförhållanden samt ledning och styrning.

Alla kan göra fel. Men att mörklägga, försöka dölja eller använda segregerande metoder för att hålla missförhållanden dolda i frågor som rör utsatta människor kan aldrig accepteras i ett demokratiskt samhälle, och absolut inte i en rödstyrd kommun.

Mina synpunkter var inte ens inom det här området som nu rapporteringar handlar om. Däremot tycks det framgå hur locket-på-mentaliteten är så befäst, vilket jag misstänkte, som bärande kultur. Det var också därför jag i blindo förlitade mig på uttrycket ”för varje råtta du ser finns det 50 du inte ser” som vissa försökte koppla till människor, medan min liknelse gäller mörkertal kring ärenden. Detta börjar sakta men säkert sippra fram nu.

Platon har sagt ”No one is more hated than he who speaks the truth.” Av historien förstår vi att kampen kan kännas ensam och jobbig. Därför är såväl Eye opener som övriga medborgare välkomna att höra av sig till mig för att mobilisera krafterna mot det ickefungerande. Vi är redan väldigt många som känner att gränsen är nådd.

Annons

Annons

Flera initiativ är också på gång vilket jag hoppas, till att börja med, ska innebära att flera väskor packas av de som känner att tiden att hålla de svagastes röst under ytan är över.

Oron över att ytterlighetspartierna växer kan bäst mötas genom att övriga politiska partier levererar svar på medborgarnas vardagsproblem och oro. Jag backar inte på den punkten.

Peyman Vahedi (S), ledamot kommunfullmäktige i Kramfors

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan