AnnonsMäklarhuset Härnösand

Så förbereder du dig inför en bostadsförsäljning: Mäklarens bästa tips

Att sälja sin bostad kan kännas som ett stort steg. Mäklarhuset i Härnösand hjälper till genom hela processen och ser till att säljarna är väl förberedda.

– Vi anpassar oss efter kundens behov, säger Line Tallberg, fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Härnösand.

Line Tallberg jobbar som fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Härnösand.

För många innebär ett bostadsbyte både köp och försäljning. Man kanske har hittat sitt drömboende eller är på jakt efter en bostad som passar den nuvarande livssituationen bättre.

– Det kan vara stressigt att engagera sig fullt ut i två affärer samtidigt, därför är det bra att förbereda försäljningen så mycket som möjligt så att allting är klart när det väl är dags, säger fastighetsmäklare Line Tallberg.

Mäklarhuset i Härnösand är den största aktören i området med över hälften av marknaden. Ett stort kundregister, lång erfarenhet och bred lokalkännedom utgör en stabil grund för att möta kundernas behov.

Genom tjänsten Förberedd hjälper Line och hennes kollegor människor som går i säljtankar. Första steget är att boka ett möte med en värdering av bostaden.

– Då skapar vi också en individuell säljplan tillsammans. Vissa kunder vill sälja på en gång, andra vill förbereda sig mera. Ibland vet man bara att man vill sälja men inte när, andra har en tidsplan. Vi anpassar oss efter kundens behov, säger Line.

Läs mer om tjänsten Förberedd och vad Mäklarhuset Härnösand kan hjälpa dig med

Tjänsten Förberedd är kostnadsfri fram till en eventuell försäljning.

Att sälja en bostad är vanligen något man gör ganska sällan i livet och många är ovana. Att informera och lotsa genom processen är därför en viktig del av tjänsten.

– Många tycker att det är värdefullt att få vetskap kring vad som ska hända i varje steg, det blir en ökad trygghet. Det är också olika hur man hanterar en försäljning, en del har kanske bott i sitt hus sen det byggdes och tycker att det är jobbigt, då finns vi där som stöttepelare, säger Line.

Vi fotograferar bostaden och gör klart annonsen, sedan är allt förberett för publicering när försäljningen ska sättas igång.

Tjänsten är kostnadsfri fram till en eventuell försäljning, som omfattas av normalt mäklararvode. Skulle kunden ångra sig under resans gång och inte längre vill sälja bostaden krävs ingen betalning.

– Vi fotograferar bostaden och gör klart annonsen, sedan är allt förberett för publicering när försäljningen ska sättas igång.

Missa ingenting – följ Mäklarhuset i Härnösand på Facebook här

Mäklarhuset rekommenderar sällan några större renoveringar inför försäljning, men finns det saker som är trasiga är det läge att repararera dem innan försäljning.

För att bostaden ska komma till sin rätt både på bilderna och på en visning brukar Line uppmana sina kunder att genomföra en del praktiska förberedelser. Finns det saker som är trasiga kan det vara läge att reparera dem, men från Mäklarhusets sida rekommenderar man sällan några större renoveringar inför försäljning.

– Det viktigaste är att presentera ett attraktivt och välstädat hem, så vårt bästa tips är att rensa hemma och fixa den där sista listen som aldrig blivit ditsatt. Tänk också på att städa i trädgården innan snön kommer, så att nya köpare som tillträder på vintern slipper överraskningar när trädgården tinar, tipsar Line.

Vill du veta vad din bostad är värd? Läs mer här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Tidningen Ångermanlands redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan