Annons

Annons

Annons

Valet Ångermanland 2022

Insändare
Är Härnösand verkligen ett rödgrönt fort med (S) som lok?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Olle Larsson

Annons

Jonas Bergström skriver i sin ledare att "S-segern gör Härnösand till ett rödgrönt fort". Definitionen på ett fort är en typ av permanent befästning i syfte att hindra att några ej önskvärda att tränga sig på. Jonas Bergström menar att i detta rödgröna fort skall socialdemokratin utgöra det självklara loket. Han förklarar dock inte hur detta lok skall kunna dra iväg ett helt fort, men det kanske kommer. Lite längre ner skriver Bergström "att det råder ingen tvekan om att Andreas Sjölander älskar S när det går bra för något av de många lokala företagen". Alternativet bör ju bli att han hatar S om det inte skulle göra det. Sedan ondgör sig Jonas Bergström i ett antal spalter om moderaternas, i hans ögon, usla politik som innebär att M ha vänt sig sig mot viktiga symboler för det som är Härnösand idag och i framtiden när det gäller företagandet i Härnösand. En av dessa symboler skulle enligt Bergström vara den kommunalt finansierade återbruksgallerian i Graf, som en gång var det av många Härnösandsbor omtyckta Prismavaruhuset.

Annons

Annons

Jonas Bergström verkar inte ha insett att valrörelsen är över för den här gången utan han fortsätter, med en monumental frånvaro av ödmjukhet, att förringa de som har en annan åsikt än han själv. Man kan också konstatera att enligt honom så har KD inte längre någon inträdesbiljett till det rödgröna fortet utan förpassas till världen utanför, för nu behövs dom inte. De bör nog inte vara allt för ledsna över det.

Slutligen vill jag gratulera S till segern i Härnösand och uttrycka en förhoppning om att under kommande mandatperiod alla goda krafter i alla partier skall göra sitt yttersta för att skapa ett bättre Härnösand.

Rolf Larsson (M)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan