Annons

Annons

Annons

Härnösand

Läsartext
Tango Nuestro har rivstartat danshösten i Härnösand!

Detta är en läsartext.

Härnösand har genom föreningen Tango Nuestro blivit ett nav för alla som intresserar sig för tango. Hit kommer besökare från hela länet för att gå kurser, men också från olika delar av landet och Europa när det vankas festival på våren.

Man kan tro att tangoverksamheten sedan tar sommaruppehåll, men det har varit dansträning varje söndag sommartid och även en trivsam utflykt.

Annons

Nu i september togs intensiteten upp på en ännu högre nivå: först genom att en grundkurs med 20 personer startades och sedan genom att en kurshelg med två internationellt välrenommerade kursledare ledde workshops under en helg med mycket fest och dans.

Kursledarna var Felipe Martinez och Ayano Yoneda som bland annat leder tangokurser på Stanford University och lektioner på The Beat i Berkeley, USA, när de inte reser runt på världens olika kontinenter för att sprida kunskaper och tangoglädje. Kurshelgen i Härnösand blev snabbt fullbokad och utöver de anmälda från Västernorrland strömmade deltagare till från bland annat Umeå, Östersund, Ludvika och Stockholm. Felipe Martinez & Ayano Yoneda höll också en bejublad dansuppvisning under lördagens danskväll.

Annons

En grundkurs i tango har alltså inletts på aquí, Artillerigatan 3 i Härnösand. Första delen är igång och del två kommer senare under hösten. Det finns några platser kvar för den som är intresserad. Besök gärna hemsidan tangonuestro.se för mer information!

Under sommaren ordnade föreningen en sommarutflykt till Rö Folkets hus och tillställningen lockade besökare från många av länets orter. Föreningen har stark medvind just nu och medlemsantalet har stadigt stigit under året: 85 personer har i dagsläget betalat medlemsavgift.

Många medlemmar och besökare berömmer föreningen för sitt varma mottagande och för den fina atmosfären som bjuds på aquí, där dansträning, fester, festivaler och danskvällar avlöser varandra.

Bo Wikman
Näraskribent

Annons

Felipe Martinez och Ayano Yoneda reser runt i världen och inspirerar deltagare att utveckla sina kunskaper i tango. I början av september besökte de Härnösand.

Atmosfären på aquí är varm och välkomnande.

Omar Saab är inte bara instruktör i tango. Han är också DJ och har spelat på över hundra danstillfällen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan