Annons

Annons

Annons

Etableringar på Hamreområdet

Insändare
Fel att skattesubventionera Uniper

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Som skattebetalare känns det inte rätt att vi med skatten subventionerar Uniper och som tack för hjälpen får högre elpris." skriver insändarskribenten.

Bild: Emma Wallenius

Annons

I TÅ den 8 september kan man läsa att Uniper ”ansökt om bidrag av Energimyndigheten med 261 miljoner kronor”. Uniper vill tillsammans med Sollefteå och sydafrikanska Sasol ecoFT undersöka möjligheten att tillverka flygbränsle i Långsele. Det är ju förståeligt och rimligt att Uniper vill få mer förbrukning av elström. De måste ju i första hand tänka på sina aktieägare. Sollefteå vill ju ha fler arbetstillfällen och kanske är glada för bättre pris på den ström de själva producerar.

Annons

Annons

Men som skattebetalare känns det inte rätt att vi med skatten subventionerar Uniper och som tack för hjälpen får högre elpris. Om staten blir delägare kan det kanske duga om vi kan räkna med att så småningom tjäna tillbaka pengarna.

Nu ska det ju tillverkas fossilfritt flygbränsle och det är ju bra för miljön. Men då tycker jag de som flyger ska betala hela kostnaden för flygbränslet. Kastar jag en fimp på gatan är jag kriminell. Då vill jag inte via skatten tvingas betala för att andra inte ska förorena luften. Speciellt inte eftersom flygbränsle är skattebefriat till skillnad från annat bränsle.

Stig Wiberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan