Annons

Annons

Annons

Kramfors

Insändare
Gudmundråskolan har räddat mitt barns skolgång

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Gudmundråskolan har varit mycket bra på alla sätt och vi är så tacksamma för det nya liv vi fått i Kramfors" skriver signaturen Lättad förälder.

Bild: Shanelle Nordgren

Annons

Jag vill berätta en solskenshistoria. Förra vintern flyttade jag och min familj från Härnösand till Kramfors. Mina två barn har under lång tid haft svår problematisk skolfrånvaro och vi såg ingen annan lösning. Mitt ena barn började på Gudmundråskolan förra läsåret och hennes mående och närvaro förbättrades successivt med hjälp av en oerhört kompetent socialpedagog. Mitt andra barn började precis i nian efter att ha varit mer eller mindre konstant frånvarande sedan årskurs sex. Nu har han haft sin första mattelektion sedan i sexan, och klarade nians matte. Han har två fantastiska mentorer och vi känner hopp för hans framtid. Båda barnen mår så mycket bättre.

Annons

Annons

Idag tänker jag att vi borde ha bytt skola mycket tidigare. Vi upplever oss tyvärr mycket dåligt behandlade av skola och socialtjänst i Härnösand, som visat bristande empati och kunskap i till exempel HBTQ och psykisk ohälsa. Skolorna i Härnösand har gjort mycket lite för att förhindra trakasserier. Gudmundråskolan har varit mycket bra på alla sätt och vi är så tacksamma för det nya liv vi fått i Kramfors.

Lättad förälder

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan