Annons

Annons

Annons

Härnösand

Insändare
Hatet ska inte vinna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vi vädjar till alla som känner sig personligt kränkta att visa sitt avståndstagande genom att inte gå provokatören till mötes. Ge honom noll uppmärksamhet" skriver insändarskribenterna.

Bild: Olle Larsson

Annons

Den danske extremist som bränner koranen på plats efter plats i Sverige planerar göra en turné i norrländska städer nu till helgen. Härnösand ingår också i hans plan.

Vi vill starkt uttrycka vårt avståndstagande från detta sätt att provocera. Han är ute efter att håna och visa hat mot människor av muslimsk tro.

Muslimer som flytt sitt hemland och som nu finns i Härnösand har kommit hit för sin längtan att leva i trygghet och i ett samhälle där man får vara sig själv. De vill leva under svenska lagar och med respekt för våra olikheter.

Annons

Annons

Yttrandefrihet i Sverige är något dyrbart som vi slår vakt om. Det är en del av det som gjort svensk demokrati stark och som gjort oss till ett öppet land där alla kan få känna sig hemma och respekterade.

Liksom många andra förstår vi att koranbränning inte handlar om att pröva yttrandefriheten. Den person som nu finner nöje i att göra så är bara ute efter att förnedra och skada relationer mellan människor av olika tro.

För den händelse polisen ger tillstånd till koranbränning i Härnösand vill vi vädja till alla människor av god vilja att nonchalera denna makabra ceremoni. Låt oss inte ge denna provokatör uppmärksamhet. Vi vädjar till alla som känner sig personligt kränkta att visa sitt avståndstagande genom att inte gå provokatören till mötes. Ge honom noll uppmärksamhet.

Fred Moskén/Ahmad Alrikabi

Domprost Kent Nordin

Ängekyrkan Equmenia/Monika Forzelius

Christian Mölk, pastor Pingstkyrkan

Socialdemokrater för tro och solidaritet/Fred Nilsson

Centerpartiet/Christina Lindberg

Kristdemokraterna/Ingemar Wiklander

Liberalerna/Camilla Nilsson

Miljöpartiet/Knapp Britta Thyr

Vänsterpartiet/Natalia Sjöberg

Härnösands folkhögskola/Thomas Wahlbom

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan