Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Insändare
Som läkare häpnar jag över förslagen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Norrland behöver sina lokalsjukhus, så att så många som möjligt skall bo inom "den gyllene timmen" från sjukhuset" skriver signaturen Ortopelle.

Bild: Jonny Dahlgren

Annons

Häromdagen ramlade det ner en valtidning från Moderaterna i Västernorrland i brevlådan, där man, dels på riksnivå, dels för regionen och slutligen kommun för kommun går igenom vad man vill åstadkomma...... utom för Sollefteå. Det enda jag ser om Sollefteå vid en snabb genomläsning är att Moderaterna anser att Sollefteå sjukhus skall avvecklas. Som gammal moderat häpnar och förfasas jag över att dagens moderater tycks vilja nedmontera vårt inland, Ånge undantaget.

Annons

Annons

Jag har, som läkare upplevt, både att mycket svårt skadade överlevt tack vare närheten till det lilla sjukhuset, och att mer lindrigt skadade dött i ambulansen på väg till sjukhuset då vägen var för lång. Jag har också upplevt att helikopter tvingats vända eller inte kunnat lyfta på grund av väderförhållanden i samband med svåra olyckor. Norrland behöver sina lokalsjukhus, så att så många som möjligt skall bo inom "den gyllene timmen" från sjukhuset.

Rösta för Guds skull INTE på Moderaterna i årets val!

Ortopelle

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan