Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Insändare
Utveckling i Hamre stärker miljöprofilen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vår stora tillgång på energi och vatten samt de klimatfördelar vi har i jämförelse med omvärlden måste vi börja se och ta tillvara på för att utveckla vår kommun" skriver Roger Johansson, Västrainitiativet.

Bild: Annika Staf

Annons

Många har uttryckt sin oro för en större industrietablering i Hamre utanför Långsele utifrån miljöaspekter och tillgång på skogsråvara. Men Hamre är ett av flera viktiga utvecklingsområden som kommer att bidra till den tillväxtstrategi som vi klubbat i kommunen.

Inom området finns synergieffekter som kommer att stärka kommunens miljöprofil och attrahera till ökad inflyttning. Intressen finns redan idag för växthusproduktion av livsmedel och tillverkning av gödselmedel inom området för att tillvarata restprodukter och spillvärme. Men den stora potentialen finns i möjligheten för produktion av biomassa. Våra stora och bördiga älvdalar runt Ångermanälven, Fjällsjöälven och Faxälven kan producera stora mängder biomassa med rätt bruknings- och odlingsteknik tack vare närheten till en förbrukningsindustri. Dessutom kan allt växelbrukas och kombineras med en djurhållning och livsmedelsproduktion som är miljöanpassad och hållbar.

Annons

Annons

Vår stora tillgång på energi och vatten samt de klimatfördelar vi har i jämförelse med omvärlden måste vi börja se och ta tillvara på för att utveckla vår kommun.

Den stora vinsten blir dessutom ett mer öppet och levande landskap som kommer att attrahera till ökad turism och inflyttning.

En spännande tid väntar för vår vackra kommun, vi medborgare, våra besökare, våra företag om vi välkomnar och tar tillvara på nya idéer och vill utvecklas.

Roger Johansson, Västrainitiativet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan