Annons

Annons

Annons

Valet Ångermanland 2022

Insändare
M:s bussreklam i Sollefteå lurar väljare i regionvalet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det måste finnas en gräns där valpropaganda är så vilseledande att man måste kalla den för rena lögner. Med den här bussreklamen har Moderaterna i Sollefteå kommun passerat den gränsen anser Sjukvårdspartiet Västernorrland. Foto: Privat

Annons

Det måste finnas en gräns där valpropaganda är så vilseledande att man måste kalla den för rena lögner. Moderaterna i Sollefteå kommun har passerat den gränsen.

Lokalbussarna i Sollefteå kör nu omkring med den här valpropagandan från Moderaterna: ”Sollefteå sjukhus ska utvecklas inte avvecklas. Återinför akutkirurgi”, står det tillsammans med ett par andra tomma löften.

Annons

Med detta budskap försöker Moderaterna vinna röster i Sollefteå kommun. Men Moderaterna i Region Västernorrland går ju till val med nedläggning av Sollefteå sjukhus som sitt viktigaste krav. Alltså raka motsatsen till det Moderaterna i Sollefteå påstår att partiet vill genomföra – och sjukvårdsfrågorna beslutas i regionen, inte kommunfullmäktige i Sollefteå.

Annons

Men bristen på hederlighet går längre än så. Det första namnet på Moderaternas valsedel i kommunvalet är Lena Asplund. När hon alldeles nyligen var ordförande i regionens hälso- och sjukvårdsnämnd satte hon stopp för att ens på dagtid ha akutkirurgi i Sollefteå. Liksom hon också med stor kraft gått emot alla förslag om att öppna BB i Sollefteå.

Så det finns starka skäl för Sollefteåborna att inte rösta på Moderaterna. Dels arbetar de verkligt styrande i partiet för en avveckling, inte för en utveckling av sjukhuset och därmed också av Sollefteå. Dels kan man uppenbarligen inte lita på det Moderaterna lovar. Man drar sig inte för att komma med rena lögner.

Vi i Sjukvårdspartiet står för det vi lovar. Vi har konsekvent och envist kämpat för att återställa alla de enheter som Moderaterna tillsammans med Socialdemokraterna och Liberalerna förstört i Sollefteå: BB, akutkirurgi, akut ortopedi och ytterligare mer än ett halvdussin verksamheter som skurits ner eller avvecklats under de senaste åtta åren.

Så ta inte fel valsedel i regionvalet. Ta den blåa där det står Sjukvårdspartiet högst upp.

Mattias Rösberg, ordförande och kandidat till regionfullmäktige Sjukvårdspartiet Västernorrland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan