Annons

Annons

Annons

Kramfors

Insändare
Jag är vilse i Kramfors kommunval

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Man röstade för en nedläggning av Ytterlännässkolan och räknade troligen med belöning genom satsningar i sin egen kommundel" skriver Per-Urban Gradin som inte vet hur han ska lägga sin röst i kommunvalet.

Bild: Emma Wallenius

Annons

Hjälp! Känner mig vilsen inför höstens kommunalval i Kramfors.

Jag har hittills känt att mina värderingar överensstämt med Centerns ideologi. Känner nu att partiet i kommunen övergett sitt ideal om att hela kommunen ska leva. En anledning är att fyra centerpartister från kusten var tungan på vågen för att hjälpa S och V i sin centraliseringsfokusering med att skapa en storskola i Kramfors centrum. Man röstade för en nedläggning av Ytterlännässkolan. Man räknade troligen med belöning genom satsningar i sin egen kommundel.

Annons

Annons

Jag anser att Ytterlännässkolan var väl fungerande och vinsterna av nedläggningen har förmodligen uteblivit. Hoppas att någon kan bevisa motsatsen. I stället kom eleverna till en storskola med otrygg miljö där både polis och väktare behövdes för att upprätthålla ordningen.

Jag anser att C tillsammans med S och V har bidragit till en ytterligare utarmning av Bollsta samhälle. Det känns som att opposition saknas i Kramfors. Om nu dessa tre partier går hand i hand spelar det då nån roll hur man röstar? De SD-allierade på den andra planhalvan känns inte heller som ett alternativ för mig, av olika anledningar. Känner mig inte hemma någonstans för tillfället. Hoppas någon trovärdighet kan övertyga mej om hur jag fullständigt har missuppfattat den uttalade ambitionen att hela kommunen ska leva.

Vidare kan man tänka sig att varje satsning i Höga Kusten ger skatteintäkter till Ö-vik, när boende där ska till stan och handla är det troligt att man åker till Ö-vik inte Kramfors. Om man gör det attraktivt att bo i Bollsta åker dessa troligen till Kramfors för att handla.

Per-Urban Gradin, Forsed, i en annan del av kommunen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan