Annons

Annons

Annons

Boteå

Sigge var en genuin eldsjäl

Sigge Bodin, Undrom, har somnat in någon månad före sin 92-årsdag.

Annons

Sörjd och saknad av maka, barn, barnbarn, syster och en mycket stor bekantskapskrets. Sigge levde i stort sett hela sitt liv på föräldrahemmet Klippgården. Han övertog tidigt ansvaret för jord- och skogsbruket, vilket han drev i närmare 40 år. Som bonde var Sigge aktiv med mjölkproduktion, svinuppfödning, köttdjur och får. För sin gärning i skogsbruket, uppmärksammades han med medalj för god skogsskötsel av Lantbruks- och Skogsakademien.

Annons

Annons

Sigge var också engagerad i föreningslivet, bl.a. mångårig revisor i Norrskog och Ångermanlands Lantmän, samt en period ordförande i Föreningssparbanken Sollefteå. Likaså politiskt hade Sigge uppdrag i både Boteå och Sollefteå kommuner, och var en drivande kraft för elljusspåret i Kalknäs tillkomst. Idrott liksom trav var ett stort intresse. Själv aktiv i både fotboll och skidåkning, och senare även ledare/tränare. I stort sett all sport följdes engagerat, där Undroms IF låg honom varmt om hjärtat. Från att ha verkat i de flesta roller i föreningen, författade Sigge en jubileumsskrift vid 70-årsfirandet. Så sent som i sommar, besöktes Bohedsvallen för att se UIF åter spela seriefotboll. Långt upp i åren utövades också en annan sysselsättning, bridgespel.

Sigge träffade tidigt sin hustru Inga, och bara några dagar efter sin bortgång skulle de firat 66-årig bröllopsdag. Familjen kom att utökas med 4 barn, och så småningom 8 barnbarn. Han gladdes mycket åt att träffa alla tillsammans. Livet på Klippgården går nu vidare, men saknaden och tomheten är stor. Sigge var en positiv och utåtriktad person, och gav energi som samlade familjen. Vi är tacksamma för allt han gjort under den långa tid han fanns hos oss.

Familjen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan