Annons

Annons

Annons

Bollstabruk

Kramfors säger farväl till Måns Jeanson

Vi i Kramfors har fått det smärtsamma beskedet att vår vän och eldsjäl Måns Jeanson har lämnat oss! Han avled i sitt hem i Bollstabruk den 9 juli, vid 78 års ålder.

Annons

Måns växte upp tillsammans med fyra syskon på Svanö, tog studentexamen på Handelsgymnasium i Sundsvall, kom att arbeta som lärare vid AMU i Kramfors och senare i regionens grundskolor.

Han verkade i mer än 20 år som eldsjäl i språkutveckling här i Kramfors. Måns arbetade inte bara med svenska språket. Det svenska samhället är inte så lätt att komma in i. Han hjälpte oss mycket med att integreras i det svenska samhället.

Annons

Annons

Många människor kunde inte tro att det fanns så mycket energi hos en då 78-årig person. Måns kände en enorm tillfredsställelse i kontakterna. De gav honom en sådan glädje i hans volontärsarbete. 

Måns sade att han hade ett ansvar för att dela med sig av det han kunde. Det skapade förtroende mellan folken och hjälpte de nya svenskarna att snabbare få den språkliga plattform som är biljetten in i det nya landet.  

Han förtjänar allas kärlek och uppskattning. Han var som en far för oss invandrare och vi vill verkligen tacka honom för hans insatser.

Refat Amer/Jan Jeanson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan