Annons

Annons

Annons

Sollefteå

En skogens man har lämnat oss

Krister Fahlgren, Östergraninge, har avlidit 80 år gammal. Han sörjs närmast av hustru Ulla och de tre barnen Mona, Magnus och Rebecka med familjer.

Krister Fahlgren, skogs- och sågverksman, vår chef och vän har lämnat oss. Krister var jägmästare och en skogens man. Större delen av sitt yrkesliv verkade han inom Graningeverken AB. Först som skogschef i början av 70-talet och från 1984 som direktör för Graninge Skog och Trä AB. Under hans ledning utvecklades verksamheten till en stor koncern med fyra sågverk och 240 000 hektar skog. Vid SCA:s övertagande 2003 lämnade han företaget för att starta egen verksamhet.

Annons

Annons

Med skarpt intellekt och djärvhet utvecklade han verksamheten vid samtliga enheter. Tack vare detta fortlever dessa delar som en viktig del av den Norrländska skogsindustrin. Han var en av förgrundspersonerna att driva utveckling både inom skogsbruk och sågverksindustri. Vi hade förmånen att ha Krister som chef under lång tid från mitten av 70-talet respektive mitten av 80-talet. Perioder som kännetecknades av stora förändringar både inom företaget och samhället.

Vi uppskattade vår chefs raka budskap och beslutsamhet. En chef som stod pall när det blåste och som gav stor frihet under ansvar. Krister hade dessutom unikt minne för siffror och detaljer men förlorade aldrig helhetsbilden. Det är många som saknar hans breda kunnande. Hustrun Ulla och barnen hade en särskild plats i hans liv. Vi minns särskilt julgransplockningen i den rejäla norrländska vintern där flera familjer samlades vid brasan med korvgrillning och Krister dök upp utklädd till jultomte mellan snötäckta granar, fina minnen. Man kan inte nämna Krister utan att lyfta fram hans passion för jakt och framförallt älgjakt som var hans stora fritidsintresse. Det var i princip obligatoriskt för företagets ledningspersoner att delta i höstarnas älgjakt. Det gjorde vi förstås med nöje. Det löstes många knepiga jobbfrågor på älgpassen. Hustru Ulla delade också hans intresse för jakten och hundarna. Med sitt organisatoriska sinne såg hon till att älgjakterna blev till trevliga sammankomster.  Vi minns Krister som vän, kollega och klok chef och vi är tacksamma för den tid vi fick tillsammans.

Annons

Stig Berg
Jarl Moritz

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan