Annons

Annons

Annons

Härnösand

Tommy fanns där när livet var som mörkast

Tommy Wadebeck var min morfar och stöttepelare i livet. Han föddes i Stockholm och började tidigt att intressera sig för existentiella livsfrågor, människors psykologiska funderingar och dykte djupare och djupare ner i ett andligt djup.

Annons

Tommy hade talets gåva och förkunnade som präst Guds evangelium i många år. Något som Tommy berörde de flestas hjärtan med, var inte ordagrant vad han sa i samtalet, eller griftetalet utan känslan han förmedlade i de olika sammanhangen. Tommy hade en längtan efter att få nå fram och in till andra. Mig har han följt genom livet och alla dess hinder, likt andra människor som han både kände och som för honom var okända. För Tommy var inte vikten att bara göra ett gott prästerligt arbete, utan vikten var att närvara och finnas på en och samma gång.

Annons

Annons

Genom sin närvaro lyste han ljus i många människors hjärtan. Några av Tommys största livshändelser i livet var hans tre underbara barn, Camilla, Therese och Veronica. Sin fru Eva Wadebeck som han mötte på Gotland och förälskade sig i. Hans böcker som han la ner mycket tid i för att dela sina reflektioner med andra människor. För mig har Tommy betytt enormt mycket. När livet var som mörkast, fanns han där och bad sina böner för mig. När telefonen var som tystast, bröts tystnaden med en signal från honom. Han talade ofta om att mitt värde som människa, inte kunde ertappas av någon annan eftersom värdet av oss människor som existentiella varelser inte kunde från tas oss, eftersom vi alla var skapade till Guds avbild.

Med stolthet hann jag berätta för min älskade saknade morfar om att jag påbörjat mina präststudier och han hann följa min väg, nästan de hela två första åren. Vi delade mycket skratt och sorg tillsammans och utrymmet för teologiska utläggningar hade inget slut. Vi provade hans prästkläder tillsammans och han log mot mig stolt, att vi skulle vandra samma väg. Nu vandrar han på sin själsliga resa till det väntade himmelriket han så länge talat om där han befriats från sitt lidande.

Vi är många som saknar och sörjer en man vars fotavtryck inte lämnats obemärkt, men han var en av få som inte gjorde våra spår mindre än hans egna, istället lämnades de tillsammans, där varken liten eller stor fanns, istället var det bara ett fotavtryck, med one size. Sån var han, Tommy Wadebeck!

Barnbarn Veronica Vadebäck

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan