Annons

Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Insändare
Replik: C: Moderaterna borde förklara varför de skapar politisk cirkus

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Moderaterna har inför valet i höst sagt att de vill avveckla sjukhuset i Sollefteå. Därför är ett politiskt samarbete i dagsläget inte aktuellt för Centerpartiet" skriver Jonny Lundin, oppositionsråd.

Bild: Ove Öst

Annons

■ Replik på insändaren "M: I Centerpartiets ”breda mitten” ryms allt färre partier" i Tidningen Ångermanland den 21 maj.

Inledningsvis kan konstateras att de moderata skribenterna hellre ägnar sig åt att spekulera över Centerpartiets ställningstaganden, när de i stället borde försöka förklara för länsborna sitt eget partis agerande den senaste tiden i regionpolitiken.

Annons

Annons

Men kanske är det så att Moderaterna i Region Västernorrland själva inte riktigt vet vart de är på väg och nog borde det ändå vara så att ett parti som anser sig vara ”ett samlingsparti som kan prata med alla” som ett första steg försökte samla sig och prata ihop sig internt. Talande nog så saknas också Moderaternas gruppledare och första namn inför höstens regionval bland undertecknarna av insändaren.

Moderaterna har inför valet i höst sagt att de vill avveckla sjukhuset i Sollefteå. Därför är ett politiskt samarbete i dagsläget inte aktuellt för Centerpartiet. Det politiska spel som har pågått i regionen, inte minst efter Moderaternas agerande den senaste tiden, är djupt olyckligt i en tid med mycket stora utmaningar för sjukvården. I en tid som skulle ha behövt ett stabilt ledarskap i stället för en politisk cirkus.

Vi har alla ett ansvar i den situation som råder oavsett om vi företräder partier i opposition eller majoritet. Centerpartiet kommer därför som ett konstruktivt parti i opposition inte att medverka till att fördjupa den politiska krisen ytterligare. Vi är därför också öppna för att möjliggöra för Socialdemokraterna och Liberalerna att fortsatt styra i minoritet under den korta tid som kvarstår på denna mandatperiod. Vi är beredda att göra det genom att försöka nå överenskommelser i angelägna politiska frågor. Det innebär inte att Centerpartiet är en del av en ny politisk majoritet i regionen.

Annons

Vår uppfattning är att det politiska ledarskapet ska prövas av länets invånare i höstens viktiga regionval. Centerpartiets målsättning är att därefter få leda en ny politisk majoritet om vi får väljarnas förtroende.

Så agerar i vårt tycke ett konstruktivt och ansvarstagande oppositionsparti och självklart så välkomnar vi också flera partier till den breda politiska mitten.

Jonny Lundin (C), oppositionsråd

Annons

Annons

Till toppen av sidan