Annons

Annons

Annons

Annons

Kramfors

Läsartext
Bruksvandring för aktiva seniorer i Kramfors

Detta är en läsartext.

Fika i parken nedanför Bollsta FH

Annons

Bruksvandring stod på agendan den 9 maj då ett trettiotal medlemmar välkomnades av Lars Sjödin, ordförande för Bollsta intresseförening. Vi började promenaden vid Wiborgslunden, skapad av intresseföreningen och SCA, efter en donation av Olle Wiborg.

Vidare gick vi mot Uddden där det byggdes ett antal arbetarlängor under 1800-talet men som idag står nästintill tomma.

Annons

Nästa stopp blev Masugnen som uppfördes 1741 och togs ur drift 1899. Idag används byggnaden ibland till olika evenemang och utställningar.

Annons

Utanför masugnen fick vi information av Magnus Wikström, sågverkschef i Bollsta. Han berättade att sågverket, en av Nordens största, sågar 550000 kubik trävaror. Nu investeras 750 milj kr i ett nytt toppmodernt justerverk. SCA har 5 sågverk och sågar mer idag än med tidigare 12 sågverk.

Efter en intressant information av Magnus som avtackades med en burk skogshonung, gick vi vidare förbi Bollsta Herrgård som sedan 1985 används som kontor av SCA.

Därefter gick vi via Kejsarstan som består av fem arbetarkaserner i rad vid en björkkantad gata. Idag är de privatägda.

En fin dag avslutades med medhavd fika i parken nedanför Bollsta Folkets Hus. Ordf. Bertil Wiklund tackade Lars för en intresssant och lärorik rundvandring.

Den 11 maj var det dags för 36 Aktiva Seniorer att bege sig med buss till Örnsköldsvik och Äldregalan i Hägglunds Arena. En tvårätters supé avnjöts i Sportbaren innan vi bjöds på en supershow av David Lindgren, Elisa Lindström, Annika Wickihalder, Jacke Sjödin och sist men inte minst Robin Hörnkvist.

En lyckad afton i musikens tecken.

Christina Mikaelsson

Näraskribent

Äldregalan i Ö-vik

Annons

Annons

Till toppen av sidan