Annons

Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Insändare
Replik: VI kommer aldrig att medverka till utökad vindkraft

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Man väljer i insändaren att misstolka vår strävan att få ersättning för de naturvärden som gått förlorade genom den storskaliga vindkraftsetablering som godkändes innan Västrainitiativet blev en del av kommunens politiska ledning" skriver Birgitta Häggkvist, VI. Foto: Andreas Gabrielsson

Annons

■ Replik på insändaren "Partiet som står upp för Sollefteås livsmiljö – finns det?" i Tidningen Ångermanland den 18 maj.

Vi i Västrainitiativet har nu medverkat i kommunens högsta styre sedan valet 2018. Vi kan med glädje och stolthet se hur vårt arbete och samarbete har skapat framtidstro i hela kommunen. Sollefteå kommun lyfter. Vår uppfattning är också att de politiker, oberoende av partitillhörighet, som engagerar sig gör det för att ge oss kommuninvånare bästa möjliga förutsättningar till en bra livssituation.

Annons

Annons

Med det sagt har inte alla samma åsikt om vilken väg och vilka beslut som är optimala. Kunskapsluckor, ideologi och/eller direktiv från en riksorganisation kan ibland vara avgörande när beslut ska fattas. Vi i Västrainitiativet försöker därför alltid att vara pålästa och vi styrs inte av någon riksorganisation eller övergripande ideologi. Vi är med andra ord nästan uteslutande oavlönade fritidspolitiker som gör vad vi kan för HELA kommunens väl.

Valrörelsen har börjat och våra politiska motståndare försöker skapa misstro mot VI i stället för att argumentera för de frågor som känns viktiga för dem. Man väljer i insändaren att misstolka vår strävan att få ersättning för de naturvärden som gått förlorade genom den storskaliga vindkraftsetablering som godkändes innan Västrainitiativet blev en del av kommunens politiska ledning. De flesta av oss fattade nog inte vilken påverkan det skulle komma att få. Många var tyvärr inte ens medvetna om processen som pågick.

Västrainitiativet vill därför göra fullständigt klart att vi inte kommer att medverka i någon tillståndsgivning för vindkraft. Vi ser också att de flesta partierna i kommunen nu börjar vända i frågan. Det ser vi som ett bevis på att vårt enträgna arbete gett resultat. Västrainitiativet kommer däremot att arbeta för att vi ska få ersättning för de skador som redan åsamkats vår natur.

Västrainitiativet arbetar hårt, alltid med kommunens bästa i fokus.

Styrelsen i ett stolt Västrainitiativ,

Birgitta Häggkvist

Annons

Annons

Till toppen av sidan