AnnonsZcooly

Spel och lärande i ett: Så utvecklar Zcooly ditt barns lärande

Plugga på sommaren? För många barn låter det som en mardröm, men inte med Zcooly. Grundarna bakom matteappen har förvandlat läroplanen till roliga spelupplevelser genom att kombinera spelmekanik med pedagogik.

– Vi vill ge alla barn samma chans att lyckas i skolan och att lära sig för livet, säger Jonathan Wadström, medgrundare och vd.

Jonathan Wadström, medgrundare och VD och Moa Lenngren, spelutvecklare.

Den traditionella undervisningen där en lärare står framme vid tavlan och föreläser passar inte alla barn. Jonathan Wadström var en av dem. Han tappade snabbt intresset och hade svårt att sitta still.

– 2011 fick jag en idé om att göra något för skolan. Jag ville ta vara på drivkrafterna som finns i spel och sedan lägga till lärande. Jag fick kontakt med Fredrik Andréasson som jobbade med spel för ett meningsfullt syfte, och det var starten på utvecklingen av Zcooly, säger han.

Det känns otroligt roligt när vi får feedback från föräldrar som berättar om de framsteg som deras barn gör

Jonathan Wadström brinner för att hjälpa barn som har hamnat mellan stolarna i skolan.

– Vi vill att de ska tycka att det är roligt med matte, men vi vill även att de ska bli duktiga. Framförallt ska tiden som de spenderar framför skärmen vara meningsfull. Det känns otroligt roligt när vi får feedback från föräldrar som berättar om de framsteg som deras barn gör, säger han.

Prova spelet helt gratis här – hela sommaren! Se erbjudandet och börja spela här

Med Zcooly lär sig barn mellan 5-12 år matte utan att tänka på det.

Idag hjälper Zcooly barn i åldrarna 5 till 12 år att lära sig och förstå matematik. De har bland annat anställt två egna pedagoger och samarbetar med skolan för att hamna rätt. Men det här är bara början på resan för spelappen. Målet är att utveckla utbudet med fler läroämnen – och spel för äldre barn.

– Marknaden är stor och vi märker att våra spel är uppskattade och fyller sitt syfte. Det är egentligen bara tid och pengar som sätter gränserna för vad vi kan göra, säger Jonathan Wadström och hyllar bolagets spelutvecklare.

Alla barn har inte samma förutsättningar att lära sig. Med hjälp av Zcooly lär de sig matte utan att ens tänka på det

En av de är Moa Lenngren. Hon började arbeta på Zcooly 2019.

– Det bästa med mitt jobb är att vi gör skillnad för barnen. Alla som arbetar här är delaktiga i utvecklingen av nya spel, och det är otroligt spännande. Det tar cirka ett halvår att gå från en idé till ett färdigt spel, säger hon och betonar det som Jonathan Wadström säger.

– Alla barn har inte samma förutsättningar att lära sig. Med hjälp av Zcooly lär de sig matte utan att ens tänka på det.

Gör skärmtiden meningsfull för ditt barn – testa Zcooly gratis hela sommaren

Moa Lenngren vill även passa på och lyfta fram en ny studie som visar att spela datorspel kan bidra till en högre intelligens. Det är forskare från Karolinska Institutet och Vrije Universiteit Amsterdam som har kollat på hur skärmvanor hänger ihop med barns tankeförmåga.

– Om du vill göra skärmtiden meningsfull i sommar ska du ladda ner Zcooly. Då får ditt barn både spel och lärande i ett, säger hon.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Tidningen Ångermanlands redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan