Annons

Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Insändare
Partiet som står upp för Sollefteås livsmiljö – finns det?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Finns det idag något trovärdigt parti i Sollefteå kommun som idag står upp till försvar och planerar för överlevnad i medborgarnas lokala livsmiljöer?" frågar sig en insändarskribent.

Annons

Vad menar Västra Initiativet, VI i Sollefteå kommun?

Att ge dubbla budskap skapar stor oro och osäkerhet!

Vid valet 2018 var VI en säker röst för Nej till Vindkraft i kommunen, men idag är förhållandena andra och denna röst syns idag vara totalt bortkastad!

Det första sveket skedde när Västra I, tillät en ändring av vindkraftparkerna på Knäsjöhöjden och Sörlidberget. I dag pågår och fortsätter kampen och motståndet mot nya storskaliga vindkraftparker i Sollefteås bygder och ådalar men... Intresset och tystnaden är total, från alla förtroendevalda över det som nu sker samt vad som planeras? Frågor och svar som är oerhört viktiga för medborgarna inför kommande val nu i september 2022.

Annons

Annons

Ett uttalande har kommit i SVT-programmet "Sverige idag" fredagen den 13 maj där kommunalrådet Birgitta Häggkvist (VI) uttryckte sig och konstaterade att "För att det skall bli mer vindkraft överhuvud taget i vårt land så behöver vi hitta en ersättningsmodell till kommunerna".

Vad menas med detta? Är det en fråga om att kommunerna skall låta sig köpas till ytterligare storskaliga och miljöfarliga vindkraftetableringar? Är detta svar, som också finns med på partiets facebooksida förankrat bland partiets medlemmar?

Finns det idag något trovärdigt parti i Sollefteå kommun som idag står upp till försvar och planerar för överlevnad i medborgarnas lokala livsmiljöer?

Värna våra Ådalarlokala livsmiljöer och unika landskap...!

Annons

Annons

Till toppen av sidan