Annons

Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Insändare
I21 kan ställa högre krav på sjukvården

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det måste väl vara av högsta vikt att det finns hjälp att få inom rimligt avstånd även för de som nu skall börja utbilda sig här i Sollefteå och kommer befinna sig i komplexa riskmiljöer" skriver insändarskribenten.

Bild: Jonny Dahlgren

Annons

Det är ett mycket glädjande beslut att regementet nu återuppstår i Sollefteå.

Min fråga till Försvarsmakten och till Västernorrlandsregementet I21. Är det inte av högsta vikt att även ni hjälper till att upplysa Region Västernorrland om den havererade sjukvården i Sollefteå och börjar ställa lite krav för genomförandet av er verksamhet? Om ni inte får gehör så måste det väl gå att vända sig till regeringen?

Annons

Annons

Det måste väl vara av högsta vikt att det finns hjälp att få inom rimligt avstånd även för de som nu skall börja utbilda sig här i Sollefteå och kommer befinna sig i komplexa riskmiljöer.

Region Västernorrlands majoritetspolitiker verkar själva inte förstå detta sammanhang, utan fortsätter sin avvecklingsresa för Sollefteå sjukhus, vilket är oerhört ansvarslöst och än värre nu när regeringen beslutat att lägga regementet här. Normalt förfarande borde vara att satsa i stället i och med dessa förändringar som sker i länet.

I min värld så borde detta vara av högsta prioritet då olyckor kommer att vara ofrånkomligt, och då bör hjälp finnas för de skadade så nära som möjligt. Akutkirurgi känns som ett måste när man skall bedriva denna typ av verksamhet på orten.

Man får en känsla att övningarnas storlek och komplexitet kommer vara avhängigt med sjukvårdens närhet. För mig är det mycket troligt att man i stället kommer att lägga de svåraste och största övningarna i Östersund i stället då akutvård finns i dess närhet.

Anders

Annons

Annons

Till toppen av sidan