Annons

Annons

Annons

Annons

Edsele

Insändare
Motståndet mot vindkraft är massivt – men alla känner inte för "civil olydnad"

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Efter att ha kämpat i tio år med överklaganden till olika domstolar och myndigheter utan att en enda gång fått ett svar eller en motivering på varför våra klagomål inte accepterats, så är det många som resignerat" skriver insändarskribenten.

Bild: Jörgen Sundin

Annons

Angående artikeln ”Här är vindkraftparkerna det protesteras mot – väktare patrullerar området” i Tidningen Ångermanland den 9 maj.

Den 2 maj blockerade ”aktivister” vindkraftprojektet Salsjö-Ranasjö (Twin Peaks). Hans Karlsson, operativ chef för detta ARISE-projekt säger att det endast är ett fåtal personer, en liten grupp människor, som är emot projektet och till största delen får vi stöd för etableringen.

Annons

Annons

Inget kan vara så fel för de flesta är emot etableringen. Men efter att ha kämpat i tio år med överklaganden till olika domstolar och myndigheter utan att en enda gång fått ett svar eller en motivering på varför våra klagomål inte accepterats, så är det många som resignerat.

Många av oss känner inte, eller har känt, för civil olydnad, trots detta svek från myndigheter och domstolar. Jag vet att det nu är många fler som har tankar att frångå sina principer och kanske hänga med de personer som nu protesterar och själva börja med ”civil olydnad”.

Man kan undra var vårt samhälle är på väg om domstolar styrs av politiska beslut och helt ignorerar expertutlåtanden. Min förhoppning är att det inte ser likadant ut när det gäller andra domstolsbeslut utan att det endast är vindkraften som har en sådan ”gräddfil”.

Ett litet tips till Tidningen Ångermanland är att fråga folk som blir berörda av vindkraften vad de tycker. Med ”berörda” menar jag då inte ARISE och de markägare som får vindkraftverk på sina marker och de få som får arbete, utan berörda närboende.

En annan fråga som det skulle vara intressant att få svar på är hur våra kommunpolitiker i Sollefteå tycker att de lyckats när de förstört vår miljö för människor och djur. Med sina beslut har de nu också sett till att det i våra tre älvdalar inte finns ett enda ställe att vara på utan att på olika sätt störas av vindsnurror.

Älvdalar som skulle skyddas.

Christer Lidén

Annons

Annons

Till toppen av sidan