Annons

Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Insändare
Bussturer behövs även under juli månad

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Alla pensionärer som bor nere på stan och på Remsle tar sig inte upp till Hågesta under juli månad eftersom inga bussar går" skriver Eva Fors.

Bild: Jakob Sköld

Annons

Vi i SKPF Pensionärerna avd.113 i Sollefteå tycker nu att Sollefteå kommun måste ta sitt ansvar för de äldre i stadskärnan samt närliggande områden med tanke på busstrafiken under juli månad.

Det är tre år sedan en kommunmedborgare lämnade in ett medborgarförslag angående detta ärende, och ingenting har hänt.

Först öppnades Kvantum på Hågesta och man lade ned Ica efter Storgatan. Nu har apoteket också flyttats upp till Kvantum, nästa som flyttar ditt upp är Lidl.

Annons

Annons

Alla pensionärer som bor nere på stan och på Remsle tar sig inte upp till Hågesta under juli månad eftersom inga bussar går.

När ska kommunen ta sitt ansvar för oss äldre och rörelsehindrade? Det är inte alla som har färdtjänst, egen bil eller nära anhörig som kan skjutsa.

Nu hoppas vi att kommunen sätter in bussar även under juli månad.

Eva Fors, ordförande SKPF Pensionärerna avd.113

SVAR DIREKT

Tack för er insändare! Frågor som berör kollektivtrafik är tyvärr inte helt enkla. Det är olika aktörer inblandade och kostnaderna höga i förhållande till nyttjandegraden. Med det sagt så jobbar vi just nu febrilt med att hitta en lösning. Dialog förs såväl med Kollektivtrafikmyndigheten som det lokala näringslivet. Vår förhoppning är att kunna presentera en lösning inom kort.

Majed Safaee, kommunstrateg Sollefteå kommun

Annons

Annons

Till toppen av sidan