Annons

Annons

Annons

Annons

Härnösand

Läsartext
Solidaritet med Ukraina och Amanda Lind inviger Miljöpartiets lokal

Fd kultur- och demokratiministern Amanda Lind besökte Härnösand i helgen och höll ett brandtal vid invigningen av Miljöpartiets nya lokal på Storgatan 6 i Härnösand samt delade ut flygblad om att inte göda den ryska krigskassan genom den pågående importen av kol, olja och gas. Putins krav att betala räkningarna i rubel göder Rosproms bank och förstärker krigskassan.

Detta är en läsartext.

Amanda Lind håller sitt brandtal vid invigningen av MP-lokalen

Annons

Nu är det viktigt att Miljöpartiet hörs och synd för att klara spärren till riksdagen. Vi vill ha samtal med väljare och kunna ses öga mot öga för att nå ut med våra budskap om solidaritet. Sverige behöver Miljöpartiet i riksdagen, vilket vi fått uppleva när ministrar uttalat sig om att de älskar gruvor och är beredda att offra samernas marker och dessutom sänker budgeten för miljö och bistånd, men höjer för försvaret.

Annons

Annons

Att kriget i Ukraina är ett pågående helvete för ukrainarna och världen i stort, innebär inte att miljö- och solidaritetsfrågorna blivit mindre. Tvärtom! Vi måste bygga ett robust samhälle, bygga upp en beredskap för förnybar energi- och livsmedelsförsörjning och Sverige får inte minska biståndet! Fattigdom, pandemier och förtryck tycks bara öka.

För att mäkta med allt behövs därtill kultur för att fylla det tomrum som uppstår i ens inre av alla hot mot mänskligheten. Kultur betyder odling, så låt oss odla ett solidariskt, rättvist och hållbart samhälle både lokalt och globalt!

Det var några av budskapen vi fick med oss i helgen. Vi ser fram emot valrörelsen och välkomnar alla att titta in hos oss!

Eva Goës

Näraskribent

Appell som stöd till Ukraina, mot Putin och mot minskat bistånd!

Flygblad om att sluta göda Putins krigskassa

Annons

Annons

Till toppen av sidan