Annons

Annons

Annons

Härnösand

Läsartext
Lyckad tangovår i Härnösand

Våren har varit lyckosam för föreningen Tango Nuestro i Härnösand. Verksamheten har varit omfattande och bland annat arrangerades en succéartad festival som lockade deltagare från hela landet och även internationellt.

Detta är en läsartext.

Till festivalen hade Tango Nuestro anlitat Mazen Kiwan från Libanon och Yamila Ivonne från Argentina, båda med internationella karriärer som danslärare i tango.

– De var mycket pedagogiska och noga samtidigt som de delade med sig av glädje och humor, säger ordförande Bo Wikman.

Anmälningarna började strömma till så fort informationen lagts ut på klubbens hemsida, workshops och milongor var snabbt fyllda. Klubben tvingades säga nej till flera intresserade för att det inte skulle bli alltför trångt på dansgolvet.

Annons

Annons

Bland discjockeys fanns Karolina Tkaczuk, Polen, och klubbens egna DJ:s, Omar Saab, med över 100 milongor i bagaget, tillsammans med Rolf Andersson (Rolpho). De såg till att ge bredd och variation till det stora utbud av tangomusik som spelades under de fyra dagar festivalen pågick.

Under festivalen kunde deltagarna välja mellan fyra workshops, privatlektioner och semiprivat. Självklart bjöds det också på rejält med danstillfällen, hela fem milongor. Dag som kväll fylldes dansgolvet på aquí, som av långväga besökare benämnts som norra Europas finaste tangopalats.

De tillresta deltagarna gav stort beröm till hela arrangemanget och det hjärtliga välkomnandet. Härnösand är mycket känt i tangokretsar och många uttryckte att de gärna kommer tillbaka.

Festivalen kunde genomföras tack vare stora ideella insatser av medlemmarna i förberedelserna och under hela festhelgen.

Under middagen på lördagskvällen bjöd Mazen Kiwan och Yamila Ivonne på en bejublad dansuppvisning som också finns att beskåda via länk på Tango Nuestros hemsida.

För de som är nyfikna på tango går det bra att besöka lokalen på söndagskvällar, då Tango Nuestros medlemmar har praktika och övar på sin dans. Klubben planerar också bland annat en grundkurs till hösten, då nybörjare får chansen att prova dansernas dans, som tango kallas.

Annons

– Vi har ett överskott på förare under våra danser och träningar, så följare är särskilt välkomna, berättar Bo Wikman.

Föreningen Tango Nuestro har i dagsläget 70 medlemmar.

Bo Wikman

Näraskribent

Danslärarna Mazen Kiwan från Libanon och Yamila Ivonne från Argentina såg till att sätta Tango Nuestro, aquí och Härnösand på kartan via sociala medier.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan