Annons

Annons

Annons

Annons

Härnösand

"Man blir stolt och hedrad" – mäklare i Härnösand kan vinna Hemnets stora pris

Mäklarhuset i Härnösand är en av tre mäklarkontor som kan vinna Hemnets stora pris Guldhemmet.

Totalt har det kommit in 270 olika nomineringar och nu har de tre bästa mäklarkontoren valts ut till finalen i Stockholm den 11 maj.

– Man blir stolt och hedrad. Det här visar att vi gör allting rätt, säger Ester Hemström, vd på Mäklarhuset.

Ester Hemström, vd Mäklarhuset, och hennes medarbetare uppvaktades med blommor av kommunalrådet Andreas Sjölander (S) på företagsfrukosten.

Bild: Gunnar Stattin

Annons

Tempen på näringslivet var temat på fredagens företagsfrukost i Härnösand. Ifjol startades 152 nya företag i Härnösand och trenden håller i sig. Dessutom blir det allt fler kvinnor som startar företag och tar plats i bolagsstyrelser.

En av de framgångsrika kvinnorna är Ester Hemström, vd för Mäklarhuset, som med sitt team av duktiga medarbetare kan vinna mäklarsajten Hemnets stora tävling Guldhemmet.

Annons

Annons

– Vi vågar tänka utanför den traditionella mäklartjänsten och jobbar aktivt med olika marknadsföringsinsatser, en viktig del för oss på kontoret är att man mår bra på jobbet. Förra året hade vi omsättningsrekord och ökade med 30 procent, säger Ester Hemström.

Cecilie Nordstrøm, till vänster, Daniel Waldehagen och Rasmus Fransson berättade om sina nya företag.

Bild: Gunnar Stattin

Att starta eget företag kan verka främmande till en början, men passionen driver på och det blir för många en nystart i livet.

– Det var just lust och passion som var drivkraften för mig att starta gymmet Bigsmile på Hernöverken och på Tobaks, säger Cecilie Nordstrøm.

– Jag har köpt och sålt begagnade bilar ända sen jag var 18 år så det var ett naturligt steg att öppna eget, säger Rasmus Fransson.

– Jag blev utan jobb och bestämde mig då att öppna eget i samma bransch, säger Daniel Waldehagen.

Ludvig Walker Höglund och Mathea Wolff siktar på att vinna UF-SM i Göteborg den 22 maj.

Bild: Gunnar Stattin

Med på företagsfrukosten fanns även Ludvig Walker Höglund samt Mathea Wolff från UN-företaget StashOut som vann i kategorien Årets Innovation för UF Västernorrland.

Annons

– Nu siktar vi på att vinna UF-SM i Göteborg den 22 maj med vårt koncept att hjälpa företag att sälja överblivna lagervaror, säger vd Ludvig Walker Höglund.

Annons

– Vårt företag säljer alltså lagervaror, som egentligen skulle slängts, då vi har mycket fokus på miljön, fortsätter ekonomiansvarige Mathea Wolff.

Företagarnas Annalena Sjölund, till vänster, nya ordförande Erik Hultin och Marie Zetterlund, näringslivsutvecklare på kommunen, berättade om företagandet i Härnösand.

Bild: Gunnar Stattin

Annons

Annons

Till toppen av sidan