Annons

Annons

Annons

Annons

Vi som valde Ångermanland

Paret flyttade till Härnösand för att satsa på drömmen: "Gått över förväntan"

Tim Sjöberg, 25, och Sara Lusetti, 32, träffades i Paris, flyttade ihop tillsammans i Trelleborg och nu har seglen vänt mot Härnösand.

Tillsammans drömsatsar de nu med deras gemensamma bolag som nyinflyttade i staden.

– Det är så lugnt och skönt i Härnösand. Alla är så trevliga och alla hälsar, något som man inte är van vid i Trelleborg, säger Sara Lusetti.

Tim Sjöberg och Sara Lusetti.

Bild: Jakob Sköld

Annons

Både Tim och Sara har en bakgrund med starka kopplingar till hästar. Tim arbetar som hovslagare, Sara som hästmassös och tillsammans kompletterar de nu varandra i deras företag.

– Jag gick en hovslagarutbildning här uppe och sen flyttade jag ner till Paris. Där jobbade jag som hästtränare och Saras chef hyrde in sina hästar hos mig och det var så vi träffades, berättar Tim och fortsätter:

– Sen släpade hon med mig till Trelleborg och efter två år så släpar jag nu med henne upp till Härnösand.

Tim är uppvuxen i Bergeforsen, Timrå kommun, och har genom släkten kopplingar till Härnösand.

– Min mormor och morfar har en gård i Härnösand ute vid Örsjön. Det var bland annat därför vi flyttade hit – för att komma närmare dem, säger han.

Annons

Tim och Sara träffades i Paris i samband med deras jobb.

Bild: Jakob Sköld

Annons

Utöver att komma närmare släkten fanns det flera anledningar till varför paret beslöt sig för att flytta.

– En del var huspriserna. Där nere gick alla hus för två, tre och ännu fler miljoner. Men framförallt var det en del oroligheter där vi bodde innan. Man kände sig inte trygg med att ungarna skulle gå själv till skolan, säger Tim och Sara tillägger:

– Vi ville inte att barnen skulle växa upp i den miljön som är där nere. Det var en som blev hotad med machete precis utanför trappuppgången vid lägenheten och då bodde vi ändå en liten bit utanför stan i ett lugnare område.

Det var flera anledningar som ledde till att paret valde att flytta till Härnösand.

Bild: Jakob Sköld

Tillsammans har Tim och Sara två barn – Isabelle, 9, och Linnea, 1,5. I Härnösand känner varken Tim eller Sara sig orolig över familjens hälsa eller barnens uppväxt.

– Här känns det jättetryggt. Vi har nära till förskola och det går gångbana hela vägen till skolan, säger Tim.

Men att flytta brukar sällan vara en dans på rosor helt och hållet. Deras gemensamma företag startade de tillsammans i Trelleborg och det tog emot att lämna kontaktnätet som de byggt upp.

– Vi började starta upp företaget redan nere i Trelleborg. Det var för att komma i rullning och för att veta att man satsat rätt, säger Sara och Tim fortsätter:

– Det kändes lite tungt när vi skulle flytta då vi hade byggt upp bra med kunder, men det har gått väldigt bra här. Jag tänkte att det skulle ta ett år att få ihop fullt med kunder men det tog bara en och en halv månad.

Annons

Annons

"Här känns det jättetryggt. Vi har nära till förskola och det går gångbana hela vägen till skolan", säger Tim.

Bild: Jakob Sköld

Nycklarna till huset på Härnön fick paret den första november och nu har de varit Härnösandsbor i snart ett halvår.

– Det har varit bra den första tiden här. Första veckan vi kom hit spenderade vi med att fixa och trixa med det nya huset, säger Tim.

Deras barn har börjat på förskola och skola och är numera även de Härnösandsbor.

– Deras skolstarter har gått över förväntan faktiskt. Mest orolig var vi för 9-åringen med kompisar och så där men det har gått jättebra, säger Sara.

"Vi ville inte att barnen skulle växa upp i den miljön som är där nere i Trelleborg", säger Sara Lusetti.

Bild: Jakob Sköld

Tim har släkt som i flera generationer har varit företagsamma i Härnösand.

– Morfars far hade slakteri, morfar har Härnösands auktionsverk, mamma har drivit babysim, morbrors sambo driver tapetseri. Nu är det vår tur och vi har hovslageriverksamhet och hästmassage, säger Tim.

Vad tycker ni om Härnösand?

– Jag har fått möjligheten att upptäcka mer av staden då jag tidigare endast åkte direkt ut till Örsjön hos mormor och morfar, svarar Tim.

– Det är så lugnt och skönt. Alla är så trevliga och alla hälsar, något som man inte är van vid i Trelleborg, svarar Sara.

Annons

Fakta

Härnösandsparet:

Namn: Tim Sjöberg och Sara Lusetti.
Ålder: 24 och 32.
Gör: Hovslagare och hästmassös.
Kommer från: Bergeforsen och Trelleborg.
Därför flyttade vi hit: För att få en tryggare miljö för barnens uppväxt och för att komma närmare Tims mormor och morfar.
Bästa med Härnösand: Det finns väldigt mycket att hitta på under helgerna och närheten till naturen.

Tim och Sara har nu varit Härnösandsbor i snart ett halvår.

Bild: Jakob Sköld

Annons

Annons

Till toppen av sidan