Annons

Annons

Annons

Herrskog/Gallsäter

Bertil fick uppleva sin dröm – att leta opaler i Australien

Bertil Wallin har den 23/1 har lämnat oss vid en ålder av 79 år. Bertil växte upp som yngsta barn till Anna och Alfred Wallin i Herrskog och med syskonen Astrid och Ingrid.

Annons

Som ung lämnade han sin hemby för att studera teknik i Örnsköldsvik och Västerås. Lumpen gjordes i Stockholm och bostadsorter genom livet har varit Stockholm, Alingsås, Krokom, Aspås, Mora, Trosa och till sist Uppsala. Som ung I Stockholm träffade han Helena från Dalarna och de fick 3 barn Anki 1972, Mattias 1974 och Sofi 1984.

Bertil jobbade större delen av sitt yrkesverksamma liv på Alfa-Laval med olika tjänster inom företagets försäljningsorganisation. Han älskade att träffa människor för att visa och få se nyttan av vad Alfa Lavals produkter gav till Sveriges bönder. De sista åren var han försäljningskonsult och reste till butiker i de delar av Sverige som var hans distrikt. Kontakten med bönder och butiker betydde mycket för Bertil. Bertil älskade att fiska i bäckar, att i tysthet vänta på fisken, utstå myggen och lyssna till vattnets och skogens ljud. Han tog med sig sina barn till de bästa bäckarna som också framöver kommer att fortsätta besöka dessa.

Annons

Annons

Han drömde om att leta opaler i Australien och det fick han uppleva på riktigt när han som 60-årspresent fick en resa dit av sina barn. Bertil fick uppleva sin dröm ihop med sin son Mattias, de besökte ett litet opalföretag i Australiens Coobers Pedy och de fick följa med till en plats för att leta egna opaler. Detta var ett stort minne som Bertil bar med sig.

Bertil kommer att bli ihågkommen som en man som var väldigt snäll, omtänksam, kärleksfull och omtyckt. Han ville lämna efter sig ett positivt avtryck i alla sina möten. Han sade ofta till hemtjänsten och undersköterskorna som vårdade honom att de är fantastiska vilket talar för vilken fin människa han var. Närmaste sörjande är barnen Anki, Mattias och Sofi och Bertils 8 barnbarn. Han kommer för alltid att fattas oss, vår älskade vackra pappa. Bertil kommer att urnsättas på Skogs kyrkogård i Augusti månad. En ceremoni kommer först att ske i Mora 11 Augusti.

Bertils barn Anki, Mattias och Sofi

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan