AnnonsSahléns Bil

Sahléns Bil fortsätter att satsa: “En otrolig resa”

Efter över 50 år på orten fortsätter Sahléns Bil att satsa i Sollefteå. Ägaren Lars Hellberg blickar ständigt framåt.

– Det är det här jag brinner för, säger han.

Lars Hellberg, ägare på Sahléns Bil.

1969 startar en spännande företagsresa i ett garage i Sollefteå. Det är då Göran Sahlén slår upp porten och startar Sahléns Bil. Verksamheten går bra och efter bara ett år är garaget för litet och företaget flyttar till större lokaler.

– Verksamheten växte med Göran genom åren. När vi hade 25-årsfirandet 1994 var han återförsäljare till fyra nybilsmärken: Saab, Honda, Suzuki och Hyundai. Och det var även vid den här tiden jag blev anställd i bolaget, berättar Lars Hellberg.

Läs mer om Sahléns Bil och vad de erbjuder för bilar och tjänster här.

När verksamheten snabbt växte ur garaget hemma hos Göran Sahlén fortsatte den i de här lokalerna fram till 2007.

Sahléns Bil är runt 1994 en bilanläggning med försäljning och verkstad. När Lars Hellberg kliver in i företaget har han fått ett extrajobb på rekonden och tvättar bilar. Där och då är det nog ingen som tror att killen med siktet inställt på att bli elektriker är den som tio år senare ska ta över hela företaget. Men Lars Hellbergs bilintresse tar honom från rekonden till verkstaden och kundmottagningen. Därifrån tar han sedan steget till att bli bilförsäljare.

– Jag hade förmånen att få tjänstgöra i flera olika roller och 2003 tog jag över bolaget. Det var jättestort att få kliva in och ta över men det var tufft också, säger han.

Få din bil värderad, kika på nya eller begagnade bilar – läs mer här.

Bilanläggningen på Hågesta-området som den ser ut idag.

Sedan 2003 har det hänt mycket. Företaget flyttade 2007 till de nuvarande lokalerna i området Hågesta vilket har gjort det möjligt att fortsätta satsa. I dag säljer Sahléns Bil mellan 400 och 500 bilar per år och är en komplett bilanläggning.

– Vi är i dag 15 anställda och auktoriserad återförsäljare för Hyundai och Fiat Professional på nybilssidan, dessutom säljer vi begagnade bilar av olika märken och modeller. Vi är även auktoriserad bilverkstad för Hyundai och Fiat Professional samt ingår i kedjan Autoexperten bilverkstad, säger Lars Hellberg.

Lämna in din bil på service eller på däckbyte – här hittar du mer information om vilka tjänster Sahléns bil erbjuder.

Ett av många leveranstillfällen under perioden när Sahléns Bil sålde nya Suzuki personbilar.

Sedan Lars klev in på Sahléns Bil har bilbranschen genomgått stora förändringar. Exempelvis har mekanikerns jobb förändrats från att uteslutande innefatta mekaniskt skruvande till att vara en blandning av mekanik, elektronik och data.

– Det är en otrolig resa om man tittar på utvecklingen av bilar, och nu med dessa el- och hybridbilar. Du måste hela tiden vidareutbilda dig och det kommer nytt hela tiden, berättar Lars Hellberg.

Läs mer om Sahléns Bil och vad de erbjuder för bilar och tjänster här.

Lars Hellberg i inledningen av sin karriär i bilbranschen.

Han har ständigt blicken fäst på framtiden och just nu pågår en utbyggnad av utställningsytan som ska växa från 500 kvadratmeter till 1300 kvadratmeter. En stor satsning som kommer leda till att de kan visa upp många nya spännande bilmodeller i en trevlig inomhusmiljö.

Det är viktigt för Lars Hellberg att kunderna som besöker Sahléns Bil ska känna sig hemma, oavsett om de vill kika på en ny bil eller väntar på bilen som är på service. Han brinner verkligen för sitt företag, sina kunder och är stolt över att få fortsätta verka på orten.

– Jag brinner för det här, det är roligt att gå till jobbet varje dag. Vi är ett jättebra team med en härlig lagkänsla, säger han.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Tidningen Ångermanlands redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan