Annons

Annons

Annons

Annons

Sollefteå får nytt regemente

Insändare
Replik: Utan ett starkt försvar utsätter vi oss för en ordentlig fara

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Att Sverige har ett starkt försvar är den bästa garanten för att undvika att dras in i ett krig eller få delar av landet annekterade av främmande makt", skriver Lena Asplund (M).

Bild: Gunnar Stattin

Annons

■ Replik på insändaren "I21 i Sollefteå hotar befolkningen – vi riskerar att bli mål för kärnvapen".

Thorsten Laxvik skriver i sin insändare att i och med återetableringen av I21 i Sollefteå så blir vi ett mål för ”kärnvapenraketer”.

Annons

Annons

Att Sverige har ett starkt försvar är den bästa garanten för att undvika att dras in i ett krig eller få delar av landet annekterade av främmande makt. För att möjliggöra ett starkt försvar måste soldater, sjömän och officerare utbildas. Sollefteå är en väl lämpad ort för utbildning av soldater samt även väl placerat geografiskt då det tidigare inte fanns militär närvaro mellan Uppsala och Boden .

Laxvik hävdar att ”vi som bor i Ådalen måste säga nej till denna militära satsning som utsätter oss för en fruktansvärd fara”. Jag vill hävda precis tvärtom utan ett starkt försvar så utsätter vi oss för en ordentlig fara. Att som Laxvik hävdar bara satsa på civil beredskap i stället är inte bara naivt utan även okunnigt. Däremot är det viktigt att också satsa på civil beredskap. Sverige behöver bli betydligt mera självförsörjande när det gäller livsmedel. Vi behöver även bygga upp beredskapslager för nödvändiga varor som exemplet mediciner, drivmedel med mera.

Jag är trygg med att försvaret i och av Sverige stärks och all heder åt alla soldater, sjömän och officerare som tjänar vårt land väl.

Lena Asplund (M), Sollefteå, ledamot av försvarsutskottet 2014–2018

Annons

Annons

Till toppen av sidan