Annons

Annons

Annons

Annons

Sollefteå får nytt regemente

Insändare
I21 i Sollefteå hotar befolkningen – vi riskerar att bli mål för kärnvapen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Jag anser att vi som bor i Ådalen måste säga nej till denna militära satsning som utsätter oss alla för en fruktansvärd fara", skriver Thorsten Laxvik.

Bild: Gunnar Stattin

Annons

Hos oss i Sollefteå är varje arbetstillfälle mycket värdefullt. Därför kan jag förstå att många jublar åt militärens återkomst till kommunen. Och skålar i champagne. Men många tänker nog inte på det höga priset. För med arbetstillfällena kommer kärnvapenhotet. Inte ett övergripande allomfattande hot utan ett konkret och nära hot riktat just mot oss.

Annons

Den militära satsningen i Sollefteå är nämligen kopplad till den framflyttning av positionerna som Nato just nu genomför i Norden riktad mot Ryssland. Denna satsning innehåller utplacering av material och militär personal i Norge och stora militärövningar i Norge, Sverige och Finland. Militärens återkomst till Sollefteå är en del av denna offensiva aktivitet. Vi ska ju hålla vägarna öppna för Nato-trupp.

Annons

Oavsett vad man tycker om Putins politik bör alla i Sollefteå bli medvetna om vad detta betyder för oss i vår lilla kommun. Från och med denna etablering av militär med koppling till en offensiv Nato-strategi blir vår kommun med broar, vattenkraftverk och militära anläggningar mål för kärnvapenraketer.

Jag anser att vi som bor i Ådalen måste säga nej till denna militära satsning som utsätter oss alla för en fruktansvärd fara. Vi måste kräva alternativa statliga satsningar på civil beredskap till exempel i form av livsmedelsproduktion. I dag förmår vi inte ens producera den potatis vi äter i länet.

Thorsten Laxvik, Edsele

Annons

Annons

Till toppen av sidan