Annons

Annons

Annons

Annons

Kramfors

Läsartext
Medaljregn för Kem-Joh på SM i Stockholm!

Efter en höst med tävlingar i Linköping, Värnamo och Trollhättan med mycket bra prestationer av hela Elitlaget
i Svenska Cupen kom då äntligen SM som final på en väl genomförd höstsäsong.

Detta är en läsartext.

Elitlaget med sina coacher

Annons

Team Kem-Joh HC3 som genom åren skördat stora framgångar både nationellt som internationellt kan nu stoltsera med en tvåfaldig svensk mästare i Taekwondo genom Seven Backlund som tog hem sitt andra raka SM-Guld som i början av december gick av stapeln på fryshuset i Stockholm.

Seven Backlund gjorde helt enkelt en grym tävling och vann sin finalmatch med stabila 18-2 och säkrade därmed sitt 2:a raka SM guld!

Melody Yrjas körde stabilt hela tävlingen och i SM-finalen mötte hon 1:a rankade tjejen i Sverige. I första ronden vände Melody ett underläge och klubbens andra SM-guld var i sikte. I sista ronden lyckades dock motståndaren ta tillbaka ledningen och till slut stå som segrare.

Benjamin Forsman hade en stabil resa till finalen men mötte där en mycket rutinerad och duktig kille som vann guldet denna gång men Benjamin fick med sig ett välförtjänt silver hem.

Annons

Annons

Agnes Forsman gjorde en stark tävling och en fantastisk semifinal där det var jämt mellan de två spelarna ända fram till sista ronden då motståndaren lyckades få in två stycken huvudträffar och man fick se sig besegrad. Men med en 3:e ranking och ett SM-brons i bakfickan är man ändå mycket nöjd med tävlingen!

Det skall också tilläggas att Melody, Benjamin och Agnes tävlar i nya ålderskategorier och Benjamin dessutom under hösten fått gå upp en viktklass där han trots tyngre och äldre motståndare tagit medalj på samtliga cuper och nu även på SM som är sista deltävlingen av Elitserien.

Melody som drabbades av ett allvarligt benbrott i början av säsongen och inte kunnat träna som hon skulle behöva har lyckats fantastiskt bra under säsongen och inför SM var hon rankad 2:a Sverige i -47.

Nu kliver även Seven upp i kadett och inför nästa tävling som är NM (Nordiska Mästerskapen) ser det väldigt spännande ut då detta är den första internationella tävlingen för detta unga lag.

Som tränare och coach ser Andreas Johansson att det finns goda möjligheter att kunna prestera även i internationella sammanhang då man har ett gäng ungdomar som brinner för sporten och en har väldigt bra inställning samt tränings/tävlingsvilja.

Seven Backlund -32 GULD

Annons

Benjamin Forsman -33 SILVER

Melody Yrjas -47 SILVER

Agnes Forsman -68 BRONS

Team Kem-Joh HC3

Näraskribent

Melody Yrjas in action

Benjamin Forsman & Seven Backlund laddar inför match

Annons

Annons

Till toppen av sidan