Annons

Annons

Annons

Annons

Kramfors

Läsartext
Julmarknaden drog rekordpublik i Bollstabruk

Efter två års uppehåll kunde julmarknaden på torget i Bollstabruk återuppstå, till mångas glädje. I år bestämdes att den skulle hållas på fredag kväll innan 1:a advent.

Detta är en läsartext.

Många godissugna barn framför tomten.

Annons

Ett lyckat beslut skulle det visa sig då besökarna var många fler än tidigare marknader, som genomförts på dagtid. Det är Bollstabruk intresseförening som tillsammans med Bollsta IK arrangerar marknaden. Marschaller längs genomfarten, som lyste upp i kvällsmörkret och eldkorgar utplacerade inne på torget gjorde att en riktig julstämning infann sig.

Annons

Det såldes en del sedvanliga julalster samt granar och kärvar. Bollsta IK sålde hamburgare med en strykande åtgång. Augustnominerade Mats Jonsson fanns på plats och blev uppvaktad av Bollstabruk intresseförening med en lysande och innehållsrik varukorg med olika lokalproducerade varor, sammanställt av Forseds Getgård.

Annons

Mats signerade och sålde sin senaste bok ”När vi var samer”. Ubbe Byström ledde som tidigare år dansen runt granen och det har nog aldrig tidigare varit så många barn som varit med och dansat in julen. Därefter kom tomten smygande in på torget ur kvällsmörkret bakom COOP och delade ut godispåsar till alla barn.

Tomtens godisutdelning slog också rekord då 145 påsar delades ut till alla snälla barn som fanns på plats. Den kommunala dag verksamheten Café Genomfarten hade extra öppet på kvällen trots att man hade haft vanligt öppethållande under dagen. Ett initiativ som uppskattades av alla fika sugna. En fin kväll i Bollstabruk, som säkert kommer att återupprepas kommande år.

Lars Sjödin

Näraskribent

Annons

Annons

Till toppen av sidan