Annons

Annons

Annons

Annons

Sollefteå

Läsartext
Kvinnfolke fyllde nästan hela Sollefteå kyrka

Detta är en läsartext.

Onsdagen den 29 september blev en historisk dag i Sverige. Nu skulle kulturen släppas fri från pandemins bojor och beslutet om publiktak för evenemang skulle tas bort. Sollefteå Musiksällskap kunde knappast ha fått en bättre start än med konserten Kvinnfolke. Publiken fyllde nästan hela Sollefteå kyrka och konserten, med dess innehåll, gick rakt in i våra hjärtan.

Annons

Nicke Sjödins bok Kvinnfolke har inspirerat Ulrika Bodén, som under lång tid arbetat med att sätta melodier till hans texter. Ulrika, som räknas som en av landets främsta folksångerskor, har tillsammans med musikerna skapat en föreställning fylld av äkta känslor, humor och värme. Regina, Valborg, Brita och Karolina var alla kvinnor från byar runt Junsele. Deras liv var slitsamt och fattigt. Berättelserna om dessa starka och handlingskraftiga kvinnor är värda att minnas.

Annons

Adrian Jones har ansvarat för de fina arrangemangen för Nordiska Kammarensemblen. Fokus på Nickes dikter, deras innehåll och djup, fanns hela tiden närvarande trots att de skickliga musikerna fick välförtjänt utrymme. Vid två tillfällen under konserten fick publiken lyssna på dikter från gamla inspelningar med Nicke Sjödin. Ulrika Bodén med sin både skira och kraftfulla röst bidrog till att göra konserten till något som vi i publiken kommer att minnas länge.

Carina Alm

Näraskribent

Annons

Annons

Till toppen av sidan