Annons

Annons

Annons

Annons

Härnösand

Läsartext
Tandvård vid HjärtLungs medlemsmöte

Tandläkare Michael Stridh informerade om tänder och tandvård vid HjärtLungs välbesökta medlemsmöte i Gula villan i Härnösand på tisdagen.

Detta är en läsartext.

Bildtext Tandläkare Michel Stridhberättade vid medlemsmötet hur modern tandvård fungerar. Foto Uno Gradin

Annons

Mötet var det första i föreningen sedan coronan drabbade oss för ett och ett halvt år sedan.

Stridh berättade om vilka alternativ som finns om det är något i munnen som behöver skötas om, lagas eller kanske rent av behöver bytas ut. .

Föredraget inleddes med ett bildspel som visade hur modern tandvård går till.

– Att införliva tandvården i den allmänna Sjukförsäkringen med samma villkor som för både kropp och tänder skulle kosta omkring 60 miljarder, berättade Stridh. Hittills har politikerna inte valt att satsa på en sådan lösning. Orsaken är förmodligen den stora summan pengar som våra folkvalda backar inför.

Annons

Annons

Ordförande Uno Gradin berättade att föreningen närmast i tiden anordnar en studiecirkal i hur man som ovan brukare bättre kan hantera sin telefon och dator. Många av föreningens medlemmar är lite äldre och det finns en hel del luckor i kunskaperna när det gäller detta..

Kursledare blir föreningens datakunnige kassör, Lennart Lahti. Anmälningslistan blev i det närmaste fulltecknad redan vid medlemsmötet.

Föreningen anordnar också traditionsenligt den 7 december en bussresa till IKEA för att behaga smaklökarna med ett läckert julbord.

Uno Gradin

Näraskribent

Annons

Annons

Till toppen av sidan