Annons

Annons

Annons

Annons

Härnösand

Läsartext
Abdul-Malik Naalev knep guld i Gripen cup

Under helgen reste Öbacka Boxningsklubb till Söderköping för den första tävlingen sedan pandemins utbrott. Med sig hade de tre boxare som skulle fajtas om guldet! Det visade sig bli den största upplagan hittills i turneringens med över 200 anmälda boxare.

Detta är en läsartext.

Abdul-Malik Naalev, 91+ kilo Fotograf: Linus Gustafsson

Annons

Först ut var Carl Byström som gjorde sin tredje match i 81 kilosklassen. Carl började försiktigt men växte stadigt in i matchen och kunde med auktoritet ta hem en bra förstarrond mot den tekniske motståndaren från Djurgården. I rond två tappade Carl initiativet och även om det var en hög klass på den tekniska boxningen så halkade Carl efter. Inför tredje ronden var det helt jämnt och allt hängde på sista ronden. Carl boxades för avvaktande vilket lät den större motståndaren ta befälet och Carl fick se sig slagen i en väldigt bra match i 81 kilo.

Annons

Annons

- Jag kände att jag kunde ha gjort mer och är inte nöjd med insatsen summerar Carl Byström.

Liam Vedin gjorde sin debut som ungdomsboxare i 70 kilo. Han ställdes mot en lång boxare från IK Ymer. Det var högt tempo från start och Liam svarade upp väldigt bra mot Ymerkillens aggression och kunde kontra fint. Snöpligt nog fick Ymerkillen in ett fantastiskt kroppsslag som fick Liam att syna golvet och tappa andan. Liam ställde sig modigt upp men domaren ansåg att Liam inte skulle hinna återhämta sig och bröt matchen.

- Det var tråkigt då jag ville göra mer men jag ser fram emot nästa match säger Liam Vedin.

I supertungviktens direktfinal gick Abdul-Malik Naalev upp mot en tung kille från Queensbury BC. "Malik" tog befälet från start och hade stundtals briljant boxning i första ronden. I andra och tredje tappade Malik mycket av sin mångsidighet men med en enorm vilja och en bra vänster arbetade han in en väldigt bra seger och tog därmed guld i Gripen Cup.

- Det är en bra känsla, man får ett kvitto på det hårda arbete man gjort och att lära känna nya tränare och boxare är alltid roligt säger Malik på frågan om hur det kändes att vara tillbaka i tävling. Han fortsätter:

-Det har varit svårt under pandemin, man har tappat motivation, träningen har inte varit kontinuerlig, men jag har kört på med de förutsättningar jag haft. Hårt arbete och hjärta var nyckeln till min seger, jag ville verkligen ta hem detta, säger Abdul-Malik som också pekar ut värdet med att ha en bra klubb i ryggen.

Annons

-Det betyder kamratskap, för mig personligen är ÖBK klubben som till viss del har format den människan jag är idag, boxningen är viktig för att jag ska må bra.

Linus Gustafsson

Näraskribent

Annons

Annons

Till toppen av sidan