Annons

Annons

Annons

Härnösand

Läsartext
Öbacka Boxningsklubb har öppnat sina portar

Det har varit en tuff tid för föreningar i Härnösand. Speciellt idrottsföreningar har drabbats hårt då covid-19 restriktionerna har satt många käppar i hjulen för dem att bedriva sin verksamhet. För Härnösands äldsta boxningsklubb, Öbacka BK, har det varit otroligt tufft.

Detta är en läsartext.

- I november 2020 var vi tvungna att stänga ner vår verksamhet helt vilket gjorde att inga motionärer eller unga kunde träna hos oss, säger huvudtränare Linus Gustafsson som nu är glad över att föreningen har kunnat öppna igen.

- Det är superkul att vara tillbaka i lokalerna igen. Vi har just nu träningar för barn upp till 12 år på måndagar och torsdagar och för motionärerna på måndagar och lördagar, samt för tävlingsgruppen och en grupp från kulturskolan på tisdagar. Och även om grupperna är mindre än förut så ser vi med tillförsikt på framtiden, säger Linus.

Annons

Annons

Även om lokalerna har varit stängda så har det jobbats bakom kulisserna. Under sommaren hade Öbacka två uppskattade sommarläger för unga upp till 20 år. Något vilket höll motivationen uppe och lockade nya boxare till klubben.

- Sommarlägren var positiva, säger tränaren Evelina Gustafsson som ser att flera deltagare från lägren kommer nu och tränar.

- Det är precis sådana aktiviteter som är viktiga för oss som förening, och tack vare Härnösands kommun fick flera föreningar chansen att få stöd för att kunna arrangera aktiviteter under sommaren, säger Evelina glatt.

Föreningen Öbacka har en lång historia av att arrangera idrottsliga event i staden och redan i januari kommer de arrangera Norrländska Mästerskapen i Härnösand. Tävlingen har i flera år varit en sluten tävling, medans mellansvenska och sydsvenska mästerskapen har varit för alla. Detta blir första gången på många år som NM är ett öppet mästerskap.

- Öbacka har arbetat konsekvent för att denna tävlingen ska vara öppen för alla så att de Norrländska boxarna får fler motståndare och fler möjligheter till att utvecklas i sporten, det är en nyckel till att bredda boxningen i Norrland, genom att locka fler boxare söderifrån säger Linus Gustafsson, som är hoppfull inför framtiden och boxningen i Härnösand.

- Vår match och utvecklingsgrupp växer och redan nu har vi fyra boxare som går matcher och fem till som är i utvecklingsfas. Det vi vill ha mer av är damboxare både på motions och tävlingssidan av verksamheten, avslutar Linus Gustafsson.

Annons

Annons

Sören Karlsson

Näraskribent

Delar av ÖBK:s Matchgrupp Fr v. Noah Wieselblad, Liam Vedin, Mostafa Amini, Abdul-Malik Naalev, Carl Byström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan